Салат «Ромашкове поле»
Салат «Ромашкове поле» — це надзвичайно смачний та оригінальний рибний салат із рисом. Точніше навіть сказати, салат із рибних консервів. Але суть його навіть не в цьому, а в оригінальній прикрасі, яка й дала назву цьому салату і яка ідеально підходить саме до цього рецепту.
Рибні консерви для цього салату підійде багато хто. Але найкраще — червона риба у власному соку або з невеликим додаванням олії. Я взяла горбушу. Хоча можна спробувати і будь-які інші у власному соку, наприклад сардини чи сайру. Але з консервами з червоної риби все ж буде смачніше.
Абсолютно особливого смаку цьому салату, незвичного для інших рибних салатів, надають овочі: морква й огірки. І вони ж створюють прекрасне тло для прикраси, те саме зелене поле, на якому розквітають весняні ромашки. Красиво і дуже смачно, якраз для весняних свят!
Рецепт салату «Ромашкове поле»
Що необхідно для приготування рибного салату з рисом:
- 5 листочків салату
- відварений рис
- 1 морквина
- 1 середня цибулина
- 1 середній огірок
- 1 баночка консервів горбуша
- 1 столова ложка рослинної олії
- 3-4 курячих яйця для прикраси
- майонез
Хочете здивувати родину новою стравою? Спробуйте приготувати рулет із курячого філе з яйцем https://mamalena-ua.top/kurjachij-rulet-iz-jajcem.html. Цей рецепт вирізняється простотою та оригінальністю. Головне — правильно згорнути рулет, щоб начинка не витікала під час приготування. Також можна додати трохи грибів або зелені всередину для більш насиченого смаку. Вийде неймовірно апетитно.
Як приготувати рибний салат із рисом і консервами
Відварюємо курячі яйця, охолоджуємо. Моркву почистимо і натремо на крупній тертці, пасеруємо на олії, охолоджуємо.
Першим шаром укладаємо в салатницю промите салатне листя.
Наступним шаром викладаємо відварений у підсоленій воді й охолоджений рис. А на рис викладаємо пом’яту виделкою горбушу.
Кожен шар змащуємо майонезом.
Далі укладаємо дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, а потім обсмажену моркву. Змащуємо майонезом.
Останнім шаром викладаємо порізані кубиком огірки і знову змащуємо майонезом.
Зверху прикрашаємо ромашками, вирізаними з яйця. Серединка з жовтка, а пелюсточки з білка.
Рибний салат із рисом «Ромашкове поле» можна подавати на святковий стіл. Смачного!
[title]Рибний салат із рисом, рецепт із фото[/title]