Манна каша на молоці та воді рецепт

Манна каша на молоці та воді рецепт Цієї кількості інгредієнтів буде достатньо

Манна каша є частим гостем у кожному домі. Особливо в тих сім’ях, де є маленькі діти. Але, навіть часто готуючи таку страву, далеко не кожна господиня знає, як зварити манну кашу правильно. Розібратися з цим усім, хто цікавиться, допоможуть опубліковані далі рецепти.

Жирне свіже коров’яче молоко додає частуванню ситності. Ідеально підійде для його основи домашній продукт, але можна використовувати і магазинні вироби. Крім молока (1 ст.), з продуктів береться: 4 мал. ложки крупи (з гіркою), 15 г вершкового масла, ½ мал. ложки солі, 1 велика ложка цукрового піску.

  1. Молоко в невеликій каструлі доводиться до кипіння.
  2. Одразу після цього в ємність висипаються всі сухі інгредієнти, крім манки, і ретельно перемішуються.
  3. Коли молоко почне закипати повторно, в нього можна потроху засипати крупу.
  4. Другою рукою маса інтенсивно постійно помішується.
  5. Коли вся манка опиниться в молоці, інгредієнти мають разом покипіти 3-4 хвилини.

Перед подачею до столу манна каша на молоці настоюватиметься під кришкою 12-15 хвилин.

Якщо в домі не люблять молоко, то можна смачно зварити манку і на питній воді. У результаті вона вийде менш калорійною. Найпростіший рецепт такої страви містить у собі: 2,5 ст. рідини, мал. ложку цукрового піску, півсклянки манної крупи, дрібку солі, шматочок вершкового масла.

  1. Вода в каструлі доводиться до кипіння.
  2. Відразу після цього в посуд тонкою цівкою засипати суху крупу. Робиться це при постійному помішуванні.
  3. Разом інгредієнти варяться ще 15-17 хвилин.
  4. Залишається додати цукор, сіль, олію, і дати страві настоятися 5-7 хвилин.

Готова каша на воді чудово поєднується із солодкими добавками: джемом, варенням, медом.

Якщо в будинку є диво-каструля, то кашу можна поставити готуватися ще з вечора, а вранці виявити в мультиварці ароматну гарячу страву. Для цього береться: 2 ст. молока, 1,5 ст. води, 0,5 ст. манної крупи, дрібка солі, 2 великі ложки жирного вершкового масла і така ж кількість цукрового піску.

  1. У чашу пристрою одразу додається цукор, сіль, очищена вода і молоко.
  2. Ложкою всі інгредієнти перемішуються до повного розчинення.
  3. Далі в ємність закладається манка й олія. У програмі «Мультиповар» страва томитиметься близько 25 хвилин.

Якщо потрібно, щоб манна каша в мультиварці була готова до ранку, то варто скористатися функцією «відкладений старт».

На сухому молоці

Навіть сухе молоко може стати основою для смачної ситної каші з манної крупи. Щоб страва вийшла без грудочок, бажано варити її в посуді з довгою ручкою, який перед початком процесу потрібно ретельно витерти рушником. Вона має бути ідеально сухою. Із продуктів береться: 5 великих ложок сухого молока, 3 ложки цукрового піску, 1/3 ст. манної крупи, півлітра очищеної води, сіль.

  1. У сухий зручний посуд одразу додається молоко та манка. Суху суміш ретельно вимішують і розтирають ложкою. Навіть найдрібніші грудочки потрібно ліквідувати, інакше вони збережуться і в готовій страві.
  2. Далі в ємність відправляється сіль і цукор.
  3. Тонкою цівкою до сипучих компонентів вливається вода. Перемішувати їх особливо зручно вінчиком.
  4. Каша на повільному вогні доводиться до кипіння. Після появи перших бульбашок маса вариться ще 3-4 хвилини, після чого знімається з вогню.

Заправити за смаком вершковим маслом.

Рідка каша для дітей

Сучасні педіатри одноголосно стверджують, що не варто давати манну кашу немовлятам. А ось для харчування малюків старше року вона цілком підходить. Головне, давати її дитині не частіше 1-2 разів на тиждень. Маленькі діти охочіше пробують саме рідку манку. Вона готується з таких продуктів: 2 мал. л. крупи, 1 мал. л. цукрового піску, по ½ ст. води та молока. Цієї кількості інгредієнтів буде достатньо для однієї дитячої порції.

  1. Насамперед крупа ретельно промішується. Це захистить страву від грудочок.
  2. Далі манка невеликими порціями при постійному помішуванні всипається в киплячу воду.
  3. Страва вариться близько 12 хвилин.
  4. Залишається всипати цукор, влити молоко, довести масу до кипіння і знімати з вогню.

Манна каша на молоці та воді рецепт рецепт кількість цукрового

Якщо батьки все ж вирішили підгодовувати немовлят манною кашею, то для цієї мети підійде саме такий рідкий варіант.

Як зварити манку в мікрохвильовці?

Сучасна техніка дозволяє значно спростити процес варіння манної каші. Для цього можна використовувати не тільки мультиварку, але також і мікрохвильову піч. З нею приготування обговорюваної страви значно вкоротиться. З продуктів потрібно підготувати: 2 ст.л. крупи, дрібку солі, 1 ст. л. цукрового піску, 1 ст. жирного молока, 3 ч.л. цукрового піску.

  1. У глибокий посуд, призначений спеціально для мікрохвильової печі, висипаються всі сухі компоненти і ретельно перемішуються. Це захистить частування в майбутньому від появи неапетитних грудочок.
  2. Інгредієнти заливаються нехолодним молоком.
  3. Далі можна відправляти миску в мікрохвильовку на 2 хвилини за максимальної потужності.
  4. Потім перемішується і готується ще стільки ж.

Смачно подавати страву з будь-якими консервованими фруктами або ягодами.

Густа манна каша

Деякі гурмани воліють харчуватися тільки густою кашею, в якій «ложка стоїть». Щоб приготувати саме такий варіант частування, потрібно правильно дотримуватися пропорцій манної крупи і використовуваної рідини. Густа каша стане ідеальним ситним сніданком. Для її приготування використовується: 1 ст. крупи, дрібка солі, 1 велика ложка цукрового піску, 3 ст. жирного молока.

  1. Спочатку в окремій ємності перемішуються всі сухі компоненти. У них не повинно виявитися навіть наймініатюрніших грудочок.
  2. У будь-якому товстостінному посуді до кипіння доводиться молоко. За бажання можна змішати його 50/50 з водою. Але це скоротить калорійність страви і зробить її смак менш насиченим.
  3. У кипляче молоко повільно всипаються всі сипучі продукти.
  4. Вариться частування ще 10-12 хвилин.
  5. Важливо постійно помішувати масу і не давати утворюватися грудочкам.

Смачно подати таку страву зі згущеним молоком.

На молоці та воді

З метою економії або для зниження калорійності молочної манної каші можна взяти для її приготування молоко, наполовину розбавлене очищеною водою. Усього береться 1,5 склянки рідини. А, крім того: 2 великі ложки манної крупи, дрібка солі, цукор за смаком.

  1. Спочатку в каструлю виливається вода і відправляється на плиту. Через кілька хвилин до неї можна влити молоко.
  2. Рідина солиться, в неї додається цукровий пісок за смаком.
  3. Щойно на поверхні суміші почне підніматися пінка, вогонь потрібно зменшити до мінімального значення.
  4. Відразу ж можна тонкою цівкою всипати в каструлю, попередньо просіяну манну крупу. Дуже важливо при цьому постійно помішувати, не даючи грудочкам утворюватися.
  5. Коли страва покипить 2-3 хвилини, можна вимикати плиту, закривати її кришкою і залишати настоюватися на 8-10 хвилин.

Подається каша порційно з великою кількістю розтопленого вершкового або топленого масла.

За мотивами тецепта на сайті https://baluvanamama.icu/.