Гранатовий браслет із яловичиною салат класичний рецепт із фото
Вітаю вас, безнадійні романтики! Камін, мерехтлива напівтемрява і полум’я свічок, що розпадається на тисячі вогників у келихах багряного вина і рубінових ягодах граната. Напевно, навіть найзашкарублішому прагматику хоч раз у житті хотілося зануритися в подібну атмосферу з коханою людиною, що вже говорити про романтиків. До чого тут гранат, запитаєте ви? Для такого особливого випадку пропоную приготувати салат гранатовий браслет із яловичиною, який ідеально впишеться в атмосферу і внесе свою лепту в романтичний настрій. Крім цього, він ще й дуже смачний.
Варіацій цього салату безліч, у класичному його виконанні використовується курка. Я пропоную свій варіант із яловичиною. Єдиною «екзотикою» в простому наборі продуктів є той самий гранат, який зробить браслет рубіновим.
Кількість продуктів у рецепті вказана орієнтовна, оскільки залежить від бажаного розміру салату. Я використовувала маленьку тарілку діаметром 19 см, для страви більшого розміру збільште кількість інгредієнтів. Окремо зазначу, що готую браслет без буряка, який часто використовують у подібного роду листкових салатах.
Хоча процес виготовлення гранатового браслета досить громіздкий, з моїми покроковими фото ви без проблем створите кулінарний шедевр.
Готуємо продукти для салату
- 2 середні картоплі;
- 50 гр. яловичини;
- 50 гр.грибів;
- 1 невелика цибулина;
- яблучний оцет;
- 2 яйця;
- 50 гр. твердого сиру;
- майонез;
- 1 стиглий гранат.
- Насамперед відварюємо в окремих каструльках картоплю в мундирах, яйця і яловичину, попередньо помиту і очищену від прожилок, якщо такі виявляться. У каструлю з м’ясом я додала лаврушку, перчик горошком і посолила бульйон у процесі варіння, але це не обов’язково.
- Поки частина інгредієнтів вариться, займемося грибами. Я взяла вже варені заморожені опеньки, але підійдуть будь-які гриби, які треба дрібно порізати і обсмажити на олії, посолити і поперчити в процесі смаження.
- Цибулю дрібно шаткуємо і заливаємо яблучним оцтом маринуватися.
- Остигле м’ясо дрібно нарізаємо і підсолюємо, якщо не солили бульйон.
- Знімаємо з картоплі її «мундир», подрібнюємо, використовуючи велику тертку, і солимо за смаком. Перемішуємо, щоб сіль рівномірно розподілилася по картоплі.
Збираємо «браслет» класичним способом
- Склянку ставимо по центу відповідного блюда потрібного розміру. Важливо поставити склянку частиною, що звужується, вниз, а не навпаки. Тоді після укладання всіх шарів ви легко витягнете його з салату, не розірвавши браслет.
- Основою нам послужить картопля — вона утворює надійний фундамент, на який ми будемо укладати інші складові нашого салату. Щоб шар гарненько скріпився, приминаємо його ложкою, після чого намазуємо майонезом.
- Наступним шаром буде м’ясо, на яке викладаємо цибулю, і знову змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо гриби і рівномірно розподіляємо по поверхні, майонез не дасть їм розсипатися.
- На гриби викладаємо натерті на крупній тертці яйця і гарненько приминаємо ложкою. У нас уже має вимальовуватися акуратне щільне колечко, яке після завершення всіх етапів перетвориться на ефектний гранатовий браслет.
- Яйця вкриваємо натертим на дрібній тертці твердим сиром, які також щільненько притискаємо до попередніх шарів ложкою.
- На сир наносимо майонез і розподіляємо по всій поверхні, після чого у нас вийде акуратна сирно-майонезна гірка зі склянкою в центрі, на якій нескладно буде закріпити рубінові зерна.
- Тепер очищаємо гранат, для чого акуратно надрізаємо і знімаємо шапочку, після чого робимо надрізи вздовж плоду по розділовим плівкам. Їх добре видно в розрізі. Тепер руками розкриваємо гранат, як бутон квітки, і акуратно витягуємо соковите насіння.
Зверніть увагу, що плід має бути максимально стиглим, а як його правильно вибрати прочитайте ось тут. Можна використовувати сорт граната без кісточок, але тоді зовнішній вигляд салату буде менш ефектним, оскільки насіння в таких плодах має менш насичений рожевий колір.
Обсипаємо салат гранатом
Завершальний штрих — руками закріплюємо зерна граната на сирно-майонезній поверхні, після чого акуратно виймаємо склянку. Наш гранатовий браслет радує око багатством і пишністю. Як ви помітили, мій рецепт сміливо можна назвати бюджетним. Охочі зробити салат більш екзотичним можуть приготувати його з чорносливом і волоським горіхом.
Але як би ви не експериментували з внутрішнім змістом браслета, беззмінні гранатові краплі неодмінно створять атмосферу свята і чарівництва. Нехай у вашому житті завжди знайдеться місце для романтики і здорового авантюризму! Даруйте радість своїм близьким і не забувайте поділитися секретом ідеальної романтичної вечері зі своїми друзями в соцмережах!
До нових романтичних побачень на блозі, друзі!
Використано матеріали сайта https://domopichka.icu/.