Гранатовий браслет із яловичиною салат класичний рецепт із фото

Гранатовий браслет із яловичиною салат класичний рецепт із фото підсолюємо, якщо не

Вітаю вас, безнадійні романтики! Камін, мерехтлива напівтемрява і полум’я свічок, що розпадається на тисячі вогників у келихах багряного вина і рубінових ягодах граната. Напевно, навіть найзашкарублішому прагматику хоч раз у житті хотілося зануритися в подібну атмосферу з коханою людиною, що вже говорити про романтиків. До чого тут гранат, запитаєте ви? Для такого особливого випадку пропоную приготувати салат гранатовий браслет із яловичиною, який ідеально впишеться в атмосферу і внесе свою лепту в романтичний настрій. Крім цього, він ще й дуже смачний.

Варіацій цього салату безліч, у класичному його виконанні використовується курка. Я пропоную свій варіант із яловичиною. Єдиною «екзотикою» в простому наборі продуктів є той самий гранат, який зробить браслет рубіновим.

Кількість продуктів у рецепті вказана орієнтовна, оскільки залежить від бажаного розміру салату. Я використовувала маленьку тарілку діаметром 19 см, для страви більшого розміру збільште кількість інгредієнтів. Окремо зазначу, що готую браслет без буряка, який часто використовують у подібного роду листкових салатах.

Хоча процес виготовлення гранатового браслета досить громіздкий, з моїми покроковими фото ви без проблем створите кулінарний шедевр.

Готуємо продукти для салату

  • 2 середні картоплі;
  • 50 гр. яловичини;
  • 50 гр.грибів;
  • 1 невелика цибулина;
  • яблучний оцет;
  • 2 яйця;
  • 50 гр. твердого сиру;
  • майонез;
  • 1 стиглий гранат.
  1. Насамперед відварюємо в окремих каструльках картоплю в мундирах, яйця і яловичину, попередньо помиту і очищену від прожилок, якщо такі виявляться. У каструлю з м’ясом я додала лаврушку, перчик горошком і посолила бульйон у процесі варіння, але це не обов’язково.
  2. Поки частина інгредієнтів вариться, займемося грибами. Я взяла вже варені заморожені опеньки, але підійдуть будь-які гриби, які треба дрібно порізати і обсмажити на олії, посолити і поперчити в процесі смаження.
  3. Цибулю дрібно шаткуємо і заливаємо яблучним оцтом маринуватися.
  4. Остигле м’ясо дрібно нарізаємо і підсолюємо, якщо не солили бульйон.
  5. Знімаємо з картоплі її «мундир», подрібнюємо, використовуючи велику тертку, і солимо за смаком. Перемішуємо, щоб сіль рівномірно розподілилася по картоплі.

Збираємо «браслет» класичним способом

  1. Склянку ставимо по центу відповідного блюда потрібного розміру. Важливо поставити склянку частиною, що звужується, вниз, а не навпаки. Тоді після укладання всіх шарів ви легко витягнете його з салату, не розірвавши браслет.
  2. Основою нам послужить картопля — вона утворює надійний фундамент, на який ми будемо укладати інші складові нашого салату. Щоб шар гарненько скріпився, приминаємо його ложкою, після чого намазуємо майонезом.
  3. Наступним шаром буде м’ясо, на яке викладаємо цибулю, і знову змащуємо майонезом.
  4. Далі викладаємо гриби і рівномірно розподіляємо по поверхні, майонез не дасть їм розсипатися.
  5. На гриби викладаємо натерті на крупній тертці яйця і гарненько приминаємо ложкою. У нас уже має вимальовуватися акуратне щільне колечко, яке після завершення всіх етапів перетвориться на ефектний гранатовий браслет.
  6. Яйця вкриваємо натертим на дрібній тертці твердим сиром, які також щільненько притискаємо до попередніх шарів ложкою.
  7. На сир наносимо майонез і розподіляємо по всій поверхні, після чого у нас вийде акуратна сирно-майонезна гірка зі склянкою в центрі, на якій нескладно буде закріпити рубінові зерна.
  8. Тепер очищаємо гранат, для чого акуратно надрізаємо і знімаємо шапочку, після чого робимо надрізи вздовж плоду по розділовим плівкам. Їх добре видно в розрізі. Тепер руками розкриваємо гранат, як бутон квітки, і акуратно витягуємо соковите насіння.

Зверніть увагу, що плід має бути максимально стиглим, а як його правильно вибрати прочитайте ось тут. Можна використовувати сорт граната без кісточок, але тоді зовнішній вигляд салату буде менш ефектним, оскільки насіння в таких плодах має менш насичений рожевий колір.

Обсипаємо салат гранатом

Завершальний штрих — руками закріплюємо зерна граната на сирно-майонезній поверхні, після чого акуратно виймаємо склянку. Наш гранатовий браслет радує око багатством і пишністю. Як ви помітили, мій рецепт сміливо можна назвати бюджетним. Охочі зробити салат більш екзотичним можуть приготувати його з чорносливом і волоським горіхом.

Гранатовий браслет із яловичиною салат класичний рецепт із фото гранатові краплі неодмінно створять

Але як би ви не експериментували з внутрішнім змістом браслета, беззмінні гранатові краплі неодмінно створять атмосферу свята і чарівництва. Нехай у вашому житті завжди знайдеться місце для романтики і здорового авантюризму! Даруйте радість своїм близьким і не забувайте поділитися секретом ідеальної романтичної вечері зі своїми друзями в соцмережах!

До нових романтичних побачень на блозі, друзі!

Використано матеріали сайта https://domopichka.icu/.