Як зробити домашній сир із сиру
Приготування сиру з кисломолочного сиру в домашніх умовах — досить цікавий і захопливий процес. Сьогодні ви дізнаєтеся парочку простих рецептів приготування сирного сиру, адже домашній сир із сиром потішить домочадців своїм смаком і ароматом.
Як зробити смачний сирний сир?
Для виготовлення традиційного домашнього сиру з сиру знадобляться:
- 200 грамів сиру
- 200 мілілітрів молока
- 1 яйце
- 50 грамів вершкового масла
- пів чайної ложки соди
- сіль
Зверніть увагу, що всі компоненти мають бути свіжі.
- У сотейник виливаємо все молоко, підігріваємо.
- У рідину відправляємо сир, варимо п’ять хвилин.
- З моменту посвітління сироватки, що виділилася, викладаємо масу на сито, попередньо застеливши дно марлею. Відставляємо, щоб сироватка, яка вийшла, стекла.
- Готова маса уварюється в каструлі з товстим дном разом із яйцем, олією та сіллю до м’якості, безперервно помішуючи. Врахуйте, чим більше продукт на плиті, тим твердішим він стає.
- Отриману суміш викладаємо у форму, змащену маслом або простелену папером.
- Поверх встановлюється вантаж.
- У холод на дві години.
Як бачите, приготувати сирний сир у домашніх умовах дуже легко.
Ще один спосіб, як приготувати сирний сир у домашніх умовах
Зварити поживний домашній сир із сиру дуже просто. Головне — щоб відсоток жирності продукту був досить високим.
Отже, почнемо приготування сиру з сиру з підвищеною калорійністю:
- кіло жирного сиру
- 2 курячих яйця
- 90 грам вершкового масла
- 15 грам соди
- 20 грамів солі
- У товстостінну тару завантажити основний компонент, трохи припудрити содовим порошком, добре перемішати за допомогою рук, з метою унеможливлення комоутворення. Залишити на три години за кімнатної температури.
- По закінченню часу, сир має стати жовтуватого відтінку.
- Охолоджені курячі яйця вбити в масу, розтоплене вершкове масло влити туди ж. Присипати сіллю, вимішати дерев’яною ложкою.
- На вогні, виставленому на мінімум, поставити казанок і готувати 20 хвилин, не припиняючи перемішування.
- Як тільки сир став рідкої консистенції, вогонь слід вимкнути.
- Остудити приготовлену суміш, викласти в миску для зберігання, утрамбувавши лопаткою.
- Відправити в холодильник на п’ять годин.
Тривалість зберігання продукту — не більше двадцяти днів з моменту створення.
Як зробити ароматний домашній сир: рецепт із фото
- цитрусовий сік
- молоко підвищеної жирності
- 8 грамів солі
- цукор-пісок 20 грам
- У жароміцній ємності нагріти молочний продукт до 40 градусів за Цельсієм. Слідкуйте, щоб рідина не скипала, пінилася. Коли крупинки кристалів солі та цукру повністю розчиняться, додайте лимонний сік.
- Залиште суміш остигати.
- Відкиньте злегка затверділу масу на марлю, дайте рідині стекти, почекавши 15 хвилин, а потім підвісьте тканинний мішечок за ниточку.
- У форму викласти сир, відправити в холодильну камеру на три години.
Робимо м’який сирний сир своїми руками
Продукт дуже схожий на покупний аналог, тільки набагато корисніший і натуральніший.
- півкіло сиру
- 100 гр. масла вершкового
- яйце
- половина ч.л соди
- ч.л. солі
- Заздалегідь підготувати продукти, які необхідно додатково подрібнити. (сир і масло).
- Перший протерти через сито, або скористатися блендером. Масло розрізати на дрібні кубики.
- У сирну масу вводимо яйце, сіль, соду, олію і знову збиваємо за допомогою кухонного комбайна.
- Отриману суміш відправляємо в жароміцну каструльку і ставимо на водяну баню. Готуємо продукт близько семи хвилин. Готовність визначаємо за допомогою однорідності — грудки розпливаються.
- Форму змастити маслом, викласти сир, прибрати в холодильник на 12 годин.
До складу можна ввести різні добавки, наприклад, гриби, м’ясо, трави.
Корисний сирний сир із зеленню в домашніх умовах
До готового сиру за рецептом №1 додати зелень на вибір. Для додання аромату рекомендується використовувати фенхель, або кінзу.
Твердий сир із сиру з використанням молока
Головний секрет твердості — сухість сиру. Чим він сухіший, тим менше розвалюється готовий продукт.
- 1 кг розсипчастого сиру
- 2 яйця
- 100 гр масла
- за ч.л. соди та солі
- Якщо сир вологий, його потрібно попередньо віджати.
- У сир додати соду, залишити на 3-4 години.
- Додати решту інгредієнтів, розмішати вміст до однорідності.
- На водяній бані уварюємо близько півгодини, потім охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильну камеру на ніч (близько 8 годин).
А ось ще один варіант приготування подібних ласощів:
- 1 кг сиру
- 1 літр молока
- два курячих жовтки
- чайна ложка соди
- 0.75 столової ложки солі
- 80 грам вершкового масла
- У каструлі змішуємо молоко і сир, нагріваємо, помішуючи. Маса повинна практично кипіти.
- Гарненько уварюємо, щоб сироватка відокремилася. На цьому етапі важливо не пропустити момент.
- На водяній бані розтоплюємо масло.
- В окремій ємності змішуємо жовтки, сіль, соду, перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Друшляк простилаємо марлею, відкидаємо сир, чекаємо п’ять хвилин.
- У підготовлене масло всипаємо сир. Його колір має бути жовтий або подібних відтінків. Перемішуємо до повного розчинення «сиру».
- У великий таз, об’ємом три літри, заливаємо воду. На нього встановлюється тазик удвічі менший (на півтора літра). Залишається стежити, щоб волога в жодному разі не потрапила в суміш.
- Вмішуємо жовтки з кристалами, безперервно розмішуючи. Готуємо близько 10-15 хвилин. Після закінчення п’яти хвилин, зерна розплавляться. Це нормально.
- Через десять хвилин від сирної маси не залишиться й сліду.
- У підсумку, суміш повинна відразу ж відставати від стінок каструлі. Знімаємо з вогню.
- Не припиняючи інтенсивного помішування, у форму, змащену жиром, виливаємо отриманий продукт. Зверніть увагу, на даному етапі сир твердне миттєво, тому необхідно завчасно подбати про оперативність процесу.
- Залишити остигати, а потім прибрати в холодильник на чотири години.
- Через вищевказаний час продукт витягується з форми і обертається в тканину для вбирання вологи. А потім упаковується в пергаментний папір. На неї ставиться прес, прибирається в холод на пів доби. Після цього вантаж знімається, а товар визріває в прохолодному місці протягом доби.
Рецепт смаженого сиру
- приготований сир (використовуйте будь-який з вищевикладених)
- яйце
- дві столові ложки борошна
- три столові ложки сухарів для панірування
- сіль
- олія рослинна
- Сир нарізати на слайси товщиною в п’ять-сім міліметрів.
- Шматочки припудрити борошном.
- Занурити у збите яйце
- Обваляти в панірувальній суміші.
- На розпечену сковороду влити олію, прожарити.
- Викласти сир, рівномірно просмажуючи з кожного зі сторін.
- Готовність визначається за кольором і наявністю хрусткої скоринки.
Закуску можна подавати як поодинці, так і в дуеті з майонезом, соусом, сметаною та іншими аналогічними заправками.
Виготовлення «Філадельфії» в домашніх умовах
Напевно всі чули про такий сорт сиру, як «Філадельфія». Останнім часом він активно використовується в кулінарії: десерти, основні страви, закуски… Сьогодні Ви дізнаєтеся, як же зробити легендарний сир вдома:
- дві гранули ферменту, що викликає бродіння
- чотири грами лимонної кислоти
- сіль
- натуральний жирний йогурт без домішок — 475 мілілітрів
- 1.4 літри вершків, жирністю від 25%-ів.
- Сичужний фермент подрібнити в ступці до стану порошку.
- Додати всю кислоту, розбавивши 245 мл теплої відфільтрованої води.
- У сотейнику нагріти молоковмісні компоненти до температури в 25 градусів Цельсія.
- З’єднати з рідкою сумішшю.
- Вимішати лопаткою, поставити в тепло для активізації процесу зброджування.
- Не допускається нагрівати сир на плиті у зв’язку з відсутністю теплого місця. Зброджування відбувається тільки в природних умовах.
- Викласти масу на марлю, дати стекти зайвій рідині.
- Накрийте продукт будь-яким тканинним виробом.
- Коли половина рідини піде, час встановлювати грузило.
- Витримувати слід у холоді, чекаючи близько чотирьох годин.
Як бачите, приготувати сир удома двічі-два. Спробуйте, у Вас обов’язково вийде!
За мотивами рецепта на сайті https://htopidkazhe.icu/