Як зробити домашній сир із сиру

Як зробити домашній сир із кисломолочного сиру бродіння чотири грами лимонної кислоти

Приготування сиру з кисломолочного сиру в домашніх умовах — досить цікавий і захопливий процес. Сьогодні ви дізнаєтеся парочку простих рецептів приготування сирного сиру, адже домашній сир із сиром потішить домочадців своїм смаком і ароматом.

Як зробити смачний сирний сир?

Для виготовлення традиційного домашнього сиру з сиру знадобляться:

  • 200 грамів сиру
  • 200 мілілітрів молока
  • 1 яйце
  • 50 грамів вершкового масла
  • пів чайної ложки соди
  • сіль

Зверніть увагу, що всі компоненти мають бути свіжі.

  1. У сотейник виливаємо все молоко, підігріваємо.
  2. У рідину відправляємо сир, варимо п’ять хвилин.
  3. З моменту посвітління сироватки, що виділилася, викладаємо масу на сито, попередньо застеливши дно марлею. Відставляємо, щоб сироватка, яка вийшла, стекла.
  4. Готова маса уварюється в каструлі з товстим дном разом із яйцем, олією та сіллю до м’якості, безперервно помішуючи. Врахуйте, чим більше продукт на плиті, тим твердішим він стає.
  5. Отриману суміш викладаємо у форму, змащену маслом або простелену папером.
  6. Поверх встановлюється вантаж.
  7. У холод на дві години.

Як бачите, приготувати сирний сир у домашніх умовах дуже легко.

Ще один спосіб, як приготувати сирний сир у домашніх умовах

Зварити поживний домашній сир із сиру дуже просто. Головне — щоб відсоток жирності продукту був досить високим.

Отже, почнемо приготування сиру з сиру з підвищеною калорійністю:

  • кіло жирного сиру
  • 2 курячих яйця
  • 90 грам вершкового масла
  • 15 грам соди
  • 20 грамів солі
  1. У товстостінну тару завантажити основний компонент, трохи припудрити содовим порошком, добре перемішати за допомогою рук, з метою унеможливлення комоутворення. Залишити на три години за кімнатної температури.
  2. По закінченню часу, сир має стати жовтуватого відтінку.
  3. Охолоджені курячі яйця вбити в масу, розтоплене вершкове масло влити туди ж. Присипати сіллю, вимішати дерев’яною ложкою.
  4. На вогні, виставленому на мінімум, поставити казанок і готувати 20 хвилин, не припиняючи перемішування.
  5. Як тільки сир став рідкої консистенції, вогонь слід вимкнути.
  6. Остудити приготовлену суміш, викласти в миску для зберігання, утрамбувавши лопаткою.
  7. Відправити в холодильник на п’ять годин.

Тривалість зберігання продукту — не більше двадцяти днів з моменту створення.

Як зробити ароматний домашній сир: рецепт із фото

  • цитрусовий сік
  • молоко підвищеної жирності
  • 8 грамів солі
  • цукор-пісок 20 грам
  1. У жароміцній ємності нагріти молочний продукт до 40 градусів за Цельсієм. Слідкуйте, щоб рідина не скипала, пінилася. Коли крупинки кристалів солі та цукру повністю розчиняться, додайте лимонний сік.
  2. Залиште суміш остигати.
  3. Відкиньте злегка затверділу масу на марлю, дайте рідині стекти, почекавши 15 хвилин, а потім підвісьте тканинний мішечок за ниточку.
  4. У форму викласти сир, відправити в холодильну камеру на три години.

Робимо м’який сирний сир своїми руками

Продукт дуже схожий на покупний аналог, тільки набагато корисніший і натуральніший.

  • півкіло сиру
  • 100 гр. масла вершкового
  • яйце
  • половина ч.л соди
  • ч.л. солі
  1. Заздалегідь підготувати продукти, які необхідно додатково подрібнити. (сир і масло).
  2. Перший протерти через сито, або скористатися блендером. Масло розрізати на дрібні кубики.
  3. У сирну масу вводимо яйце, сіль, соду, олію і знову збиваємо за допомогою кухонного комбайна.
  4. Отриману суміш відправляємо в жароміцну каструльку і ставимо на водяну баню. Готуємо продукт близько семи хвилин. Готовність визначаємо за допомогою однорідності — грудки розпливаються.
  5. Форму змастити маслом, викласти сир, прибрати в холодильник на 12 годин.

До складу можна ввести різні добавки, наприклад, гриби, м’ясо, трави.

Корисний сирний сир із зеленню в домашніх умовах

До готового сиру за рецептом №1 додати зелень на вибір. Для додання аромату рекомендується використовувати фенхель, або кінзу.

Твердий сир із сиру з використанням молока

Головний секрет твердості — сухість сиру. Чим він сухіший, тим менше розвалюється готовий продукт.

  • 1 кг розсипчастого сиру
  • 2 яйця
  • 100 гр масла
  • за ч.л. соди та солі

Як зробити домашній сир із сиру сирну масу вводимо яйце в сирну масу

  1. Якщо сир вологий, його потрібно попередньо віджати.
  2. У сир додати соду, залишити на 3-4 години.
  3. Додати решту інгредієнтів, розмішати вміст до однорідності.
  4. На водяній бані уварюємо близько півгодини, потім охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильну камеру на ніч (близько 8 годин).

А ось ще один варіант приготування подібних ласощів:

  • 1 кг сиру
  • 1 літр молока
  • два курячих жовтки
  • чайна ложка соди
  • 0.75 столової ложки солі
  • 80 грам вершкового масла
  1. У каструлі змішуємо молоко і сир, нагріваємо, помішуючи. Маса повинна практично кипіти.
  2. Гарненько уварюємо, щоб сироватка відокремилася. На цьому етапі важливо не пропустити момент.
  3. На водяній бані розтоплюємо масло.
  4. В окремій ємності змішуємо жовтки, сіль, соду, перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
  5. Друшляк простилаємо марлею, відкидаємо сир, чекаємо п’ять хвилин.
  6. У підготовлене масло всипаємо сир. Його колір має бути жовтий або подібних відтінків. Перемішуємо до повного розчинення «сиру».
  7. У великий таз, об’ємом три літри, заливаємо воду. На нього встановлюється тазик удвічі менший (на півтора літра). Залишається стежити, щоб волога в жодному разі не потрапила в суміш.
  8. Вмішуємо жовтки з кристалами, безперервно розмішуючи. Готуємо близько 10-15 хвилин. Після закінчення п’яти хвилин, зерна розплавляться. Це нормально.
  9. Через десять хвилин від сирної маси не залишиться й сліду.
  10. У підсумку, суміш повинна відразу ж відставати від стінок каструлі. Знімаємо з вогню.
  11. Не припиняючи інтенсивного помішування, у форму, змащену жиром, виливаємо отриманий продукт. Зверніть увагу, на даному етапі сир твердне миттєво, тому необхідно завчасно подбати про оперативність процесу.
  12. Залишити остигати, а потім прибрати в холодильник на чотири години.
  13. Через вищевказаний час продукт витягується з форми і обертається в тканину для вбирання вологи. А потім упаковується в пергаментний папір. На неї ставиться прес, прибирається в холод на пів доби. Після цього вантаж знімається, а товар визріває в прохолодному місці протягом доби.

Рецепт смаженого сиру

  • приготований сир (використовуйте будь-який з вищевикладених)
  • яйце
  • дві столові ложки борошна
  • три столові ложки сухарів для панірування
  • сіль
  • олія рослинна
  1. Сир нарізати на слайси товщиною в п’ять-сім міліметрів.
  2. Шматочки припудрити борошном.
  3. Занурити у збите яйце
  4. Обваляти в панірувальній суміші.
  5. На розпечену сковороду влити олію, прожарити.
  6. Викласти сир, рівномірно просмажуючи з кожного зі сторін.
  7. Готовність визначається за кольором і наявністю хрусткої скоринки.

Закуску можна подавати як поодинці, так і в дуеті з майонезом, соусом, сметаною та іншими аналогічними заправками.

Виготовлення «Філадельфії» в домашніх умовах

Напевно всі чули про такий сорт сиру, як «Філадельфія». Останнім часом він активно використовується в кулінарії: десерти, основні страви, закуски… Сьогодні Ви дізнаєтеся, як же зробити легендарний сир вдома:

  • дві гранули ферменту, що викликає бродіння
  • чотири грами лимонної кислоти
  • сіль
  • натуральний жирний йогурт без домішок — 475 мілілітрів
  • 1.4 літри вершків, жирністю від 25%-ів.
  1. Сичужний фермент подрібнити в ступці до стану порошку.
  2. Додати всю кислоту, розбавивши 245 мл теплої відфільтрованої води.
  3. У сотейнику нагріти молоковмісні компоненти до температури в 25 градусів Цельсія.
  4. З’єднати з рідкою сумішшю.
  5. Вимішати лопаткою, поставити в тепло для активізації процесу зброджування.
  6. Не допускається нагрівати сир на плиті у зв’язку з відсутністю теплого місця. Зброджування відбувається тільки в природних умовах.
  7. Викласти масу на марлю, дати стекти зайвій рідині.
  8. Накрийте продукт будь-яким тканинним виробом.
  9. Коли половина рідини піде, час встановлювати грузило.
  10. Витримувати слід у холоді, чекаючи близько чотирьох годин.

Як бачите, приготувати сир удома двічі-два. Спробуйте, у Вас обов’язково вийде!

За мотивами рецепта на сайті https://htopidkazhe.icu/