Як приготувати гуляш з яловичини або телятини з підливою
Гуляш — національна угорська страва, яку спочатку відносили до категорії густих супів. Однак сучасні господині подають гуляш із яловичини як густу м’ясну підливу до різних гарнірів.
Інгредієнти
- М’ясо (телятина або яловичина) — 500-700 г;
- Цибулина — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Борошно — 2 ст. ложки;
- Паста томатна — 3 ст. ложки або 2 помідори;
- Лавровий лист — 3 шт.;
- Перець горошком — 5-8 шт.;
- Сіль;
- Зелень петрушки
Як приготувати гуляш із яловичини
- М’ясо вимити, нарізати великими кубиками або смужками (приблизно 3-4 см завдовжки). Обсмажити м’ясо в сковороді в невеликій кількості рослинної олії на великому вогні.
- Цибулю вимити, почистити, дрібно порізати.
- Моркву вимити, почистити, натерти на крупній тертці.
- Щойно сік, випущений м’ясом, почне википати, додати до сковорідки цибулю та моркву. Вогонь зменшити, протушкувати 10 хв.
- Додати томатну пасту або протерті помідори до м’яса, добре перемішати, залишити обсмажуватися ще 5-10 хв.
- У невеликій сухій розпеченій сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім розвести обсмажене борошно теплою, але не гарячою водою до консистенції рідкої сметани, добре помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
- Обсмажене м’ясо і коріння перекласти в глибоку каструлю або залишити в глибокій сковороді, залити теплою водою так, щоб м’ясо було повністю у воді. Посолити за смаком. Закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20-30 хв.
- За 15 хв до готовності додати розведене водою борошно, лавровий лист і перець горошком.
- Гуляш із підливою готовий! Під час подачі присипте гуляш рубаною зеленню. Як гарнір приготуйте картопляне пюре, гречану кашу або макарони! Смачного!!
Радимо ще приготувати: Тефтелі в кисло-солодкому соусі