Як приготувати гуляш з яловичини або телятини з підливою

Гуляш із яловичини або телятини з підливою

Гуляш — національна угорська страва, яку спочатку відносили до категорії густих супів. Однак сучасні господині подають гуляш із яловичини як густу м’ясну підливу до різних гарнірів.

Інгредієнти

  • М’ясо (телятина або яловичина) — 500-700 г;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Борошно — 2 ст. ложки;
  • Паста томатна — 3 ст. ложки або 2 помідори;
  • Лавровий лист — 3 шт.;
  • Перець горошком — 5-8 шт.;
  • Сіль;
  • Зелень петрушки

Як приготувати гуляш із яловичини

Яловичину нарізати смужками або кубиками Обсмажити в сковорідці на рослинній олії

  • М’ясо вимити, нарізати великими кубиками або смужками (приблизно 3-4 см завдовжки). Обсмажити м’ясо в сковороді в невеликій кількості рослинної олії на великому вогні.
  • Цибулю вимити, почистити, дрібно порізати.
  • Моркву вимити, почистити, натерти на крупній тертці.

Моркву натерти на тертці, цибулю нашаткувати Додати овочі до м'яса

  • Щойно сік, випущений м’ясом, почне википати, додати до сковорідки цибулю та моркву. Вогонь зменшити, протушкувати 10 хв.
  • Додати томатну пасту або протерті помідори до м’яса, добре перемішати, залишити обсмажуватися ще 5-10 хв.

Влити протерті помідори або томат Борошно розвести теплою водою

  • У невеликій сухій розпеченій сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім розвести обсмажене борошно теплою, але не гарячою водою до консистенції рідкої сметани, добре помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  • Обсмажене м’ясо і коріння перекласти в глибоку каструлю або залишити в глибокій сковороді, залити теплою водою так, щоб м’ясо було повністю у воді. Посолити за смаком. Закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20-30 хв.

Залити водою Додати в сковороду розведене борошно, перець, лавровий лист

  • За 15 хв до готовності додати розведене водою борошно, лавровий лист і перець горошком.
  • Гуляш із підливою готовий! Під час подачі присипте гуляш рубаною зеленню. Як гарнір приготуйте картопляне пюре, гречану кашу або макарони! Смачного!!

Смачний гуляш із яловичини посипте зеленню петрушки

Радимо ще приготувати: Тефтелі в кисло-солодкому соусі