Омлет із кабачками та помідорами на сковороді — як приготувати швидкий і смачний сніданок
Рецептів омлету так багато, що можна готувати його щодня протягом місяця і жодного разу не повторитися. Окремим плюсом стає можливість приготування на сковорідці, в мультиварці та навіть у духовці. Омлет із кабачками та помідорами — один із варіантів смачної страви для всієї родини. А плюсом для тих, хто стежить за фігурою, стане невисока калорійність (в одній порції менше 200 ккал).
Інгредієнти
- яйця — 4 шт.;
- кабачок — 200 г;
- помідори — 2 середніх;
- сіль, перець — за смаком;
- олія рослинна — 25 мг;
- вершки — 1 ст. л.
При приготуванні використовувалися:
- сковорідка та електрична плита;
- ніж і обробна дошка.
Процес приготування
Етапи приготування омлету з кабачками та помідорами на сковорідці:
- Вилийте яєчну масу на кабачки і помідори, зменшіть вогонь до температури 100 градусів.
- Накрийте кришкою і готуйте до загустіння. Вимкніть вогонь і залиште омлет настоятися 5 хвилин, не відкриваючи кришку.
Готову страву можна подавати як гарячою, так і холодною.
Рекомендації
Кабачок і помідори можна порізати кубиками або будь-яким іншим зручним способом.
Вершки можна замінити молоком або майонезом.
Для гостроти додайте трохи меленої паприки.
Прикрасити омлет із кабачком і помідорами можна гілочками кропу або будь-якої іншої зелені.
Будь-який омлет можна як приготувати традиційним способом, так і запекти в духовці або мультиварці. Смак при цьому буде дещо відрізнятися.