Картопля в мультиварці
Картопля — один із найулюбленіших багатьма гарнірів. У якому тільки вигляді її не вживають: вареною, смаженою, тушкованою. А якщо приготувати картоплю в мультиварці на пару, то вона вийде не тільки смачною, але ще й корисною. Адже при приготуванні на парі, вітаміни та інші корисні речовини зберігаються в продуктах набагато краще, ніж при будь-якому іншому способі термообробки.
Рецепт приготування картоплі на пару від https://idealinimi.top/ доволі простий, жодних особливих премудростей у ньому немає. Поки є можливість готувати з молодої картоплі, беремо її. Можна її почистити або приготувати в мундирі, можна зварити цілком або порізати на половинки. Можна навіть приготувати її з начинкою, наприклад, картопля зі свининою у фользі. Але сьогодні я зробила картоплю на пару найпростішим способом.
Інгредієнти для картоплі на пару
- картопля
- сіль, за бажанням спеції
- вершкове масло при подачі на стіл
Як приготувати картоплю на пару в мультиварці
Картоплю промиємо, очистимо від шкірки. Молоду можна приготувати в мундирі. Велику розріжемо навпіл, дрібну — залишимо цілою. Посолимо, можна натерти спеціями. У мультиварку наливаємо води до нижньої риски. Встановлюємо зверху кошик для варіння на пару. Складаємо туди картоплю.
Вмикаємо режим «варіння на парі» і готуємо картоплю протягом 30 хвилин Після сигналу картопля в мультиварці на пару готова.
Подаємо зі свіжими овочами: помідорами, огірками та зеленою цибулею.
А також вона може бути прекрасним гарніром до тушкованої капусти в мультиварці або гуляшу зі свинини.