Курячі крила з картоплею та цибулею в духовці
Курячі крила в майонезному маринаді з картоплею і цибулею запечені в духовій шафі — це незабутнє частування на вечерю під хороший серіал. Готуйте курку за нашим найпростішим рецептом і насолоджуйтеся цією позитивною стравою в колі сім'ї.
Інгредієнти
- Крила — 8 шт.
- Картопля — 6 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Майонез — 2-3 ст. л.
- Чорний перець, приправа для курки, каррі, прованські трави — за смаком
- Бальзамічний оцет — 3 ст. л.
- Сіль — за смаком
- Олія рослинна — 50 мл
Крила з картоплею в духовці
Підготуємо продукти, м'ясо промиємо під водою, овочі очистимо від шкірки
Почнемо з маринування курки, додамо 3 ложки бальзамічного оцту
Посиплемо вашими улюбленими спеціями, посолимо, додамо 2-3 столових ложки майонезу, в ньому є всі інгредієнти для маринаду
Також поріжемо туди часник, для додання особливої пікантності страві, ретельно перемішаємо ручками, і залишимо маринуватися на 30-40 хвилин, при кімнатній температурі
Беремо форму для випікання, змащуємо її олією, дрібно шаткуємо цибулю і викладаємо її на дно
Потім ріжемо картоплю півкільцями, і розкладаємо поверх ріпчастої цибулі
Картоплю солимо та додаємо ще приправ за бажанням
Залишилося акуратно розкласти курочку, залишки маринаду зливаємо у форму
Кінці крил дуже тонкі, і тому швидко обгорають, рекомендується накрутити на них шматочки фольги, а краще складати їх таким чином, щоб наступні шматки м'яса, перекривали ці частини
Розігріваємо духовку до — 200 градусів і ставимо деко запікатися, на 50-60 хвилин
Пройшла рівно одна година, ніжна соковита курочка з картоплею, повністю готова.
Смачна проста і ароматна страва, можна ставити хоч на святковий стіл, але для свята краще вибрати гомілки або стегенця
Спробуйте цей варіант приготування, і ваші близькі проситимуть запекти в духовці подібну вечерю щодня
Розкладаємо на порції та подаємо на обідній стіл