Яблучний штрудель із листкового бездріжджового тіста
Штрудель із яблуками — це випічка родом з австрійської кухні, яка щільно увійшла до списку десертів майже всіх країн світу. Варіацій приготування цього пирога не мало. Давайте обговоримо кілька рецептів, які допоможуть урізноманітнити приготування штруделя.
Класичний штрудель із яблуками з листкового тіста
Почнемо знайомство з цим десертом, звісно ж, із класичного рецепта. Він є основою, з якою далі кожна господиня експериментує на свій смак.
Для того, щоб приготувати штрудель із яблуками з листкового тіста, слід взяти такі продукти:
- листкове тісто покупне дріжджове або бездріжджове — півкіло;
- масло вершкове 100 г;
- цукрова пудра — 2 або 3 ложки великі;
- сухарики для панірування 50 г;
- яблука близько 5-6 невеликих штучок;
- сік із половини лимона;
- родзинки;
- цукру близько 150 г;
- кориця 2 чайн. лож.
Приготування:
- Тісто, якщо воно заморожене, виставляємо, щоб воно стало м’яким.
- Родзинки добре промиваємо і обсушуємо рушником, щоб пішла вся вода.
- Тепер займемося яблуками. Шкірку зрізати, м’якоть посікти невеликими шматочками, попередньо вирізавши серцевину.
- У мисці змішати яблука з родзинками і полити соком половини лимона.
- У цю ж ємність всипаємо цукор і корицю. Усе добре перемішаємо — начинка готова.
- Тепер тісто розгортаємо, щоб вийшов тоненький прямокутник.
- Розтоплюємо масло, змащуємо ним пласт тіста, а зверху посипаємо панірувальними сухариками.
- На сухарі викладаємо нашу начинку, водночас залишаючи вільний зазор по краях тіста.
- Верхній і нижній відступ загинаємо на начинку, а потім те ж саме проробляємо з правим і лівим краєм.
- А тепер акуратно згортаємо заготовку рулетиком, супроводжуючи кожен оберт змащуванням тіста маслом.
- Деко застеляємо промасленим пергаментним папером і кладемо на нього майбутній штрудель. Верхівку так само змащуємо маслом і відправляємо в розігріту до 180ºС духовку на 30-40 хвилин.
Протягом цього часу слід періодично діставати десерт і промаслювати його верхівку. Після того як дістали штрудель, слід ще раз змастити його олією та одразу посипати цукровою пудрою.
Урізноманітнити класичний рецепт можна додаванням сиру. Штрудель із сиром і яблуками виходить соковитим і ароматним.
А відмітна особливість такого десерту в тому, що його можна їсти як гарячим, так і холодним.
За матеріалами https://astralite.icu/