Чайний пиріг зі смородиною та вишнею
Доброго дня! Хочу поділитися рецептом смачного домашнього чайного пирога з ягодами в мультиварці. Пиріг ми будемо пекти зі смородиною та вишнею.
Чайне тісто дуже цікаве на смак і має гарний кремовий колір. Додавання ягід робить солодку випічку соковитішою, ароматнішою і надає легкої кислинки. Готувати чайний пиріг у мультиварці дуже просто, впорається навіть кулінар-початківець.
Для приготування тіста потрібно заварити чай, дати повністю йому охолонути і лише потім додавати його до решти інгредієнтів. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою. Рекомендую приготувати пиріг на чайному тісті з ягодами в мультиварці.
Інгредієнти для чайного пирога
- заварений чай — 100 мілілітрів
- цукор — 100 грам
- борошно — 200 грамів
- сода — 1 чайна ложка
- оцет 9% — 1 чайна ложка
- яйце — 1 штука
- рослинна олія — 2 столові ложки
- згущене молоко — 2 столові ложки
- вишня — за смаком
- червона смородина — за смаком
Як приготувати смачний чайний пиріг з ягодами в мультиварці зі смородиною та вишнею
1. Ягоди помити, з вишні прибрати кісточки, смородину відокремити від гілочок. Обсушити на рушнику.
Картопляна запіканка з фаршем – страва, яка асоціюється з дитинством, але як її вдосконалити? Дізнайтеся з незвичного рецепту за адресою https://yarablogerka.shop/kartopljana-zapikanka-z-farshem.html. Авторка пропонує використовувати суміш яловичого та свинячого фаршу для насиченого смаку, а також додає карамелізовану цибулю для контрасту. Цікаво, що запіканку готують у порційних горщиках – такий спосіб не лише економить час, але й дозволяє кожному члену родини отримати ідеальну порцію з хрусткою скоринкою.
2. У миску розбити яйце і додати цукровий пісок. Збити міксером до пишної білої маси. Звичайний цукор можна замінити на тростинний, буде теж дуже смачно.
3. Додати в тісто згущене молоко, акуратно перемішати ложкою. Замість молока можна використовувати згущені солодкі вершки.
4. Додати в тісто заварений охолоджений чай і рослинну олію, яка не має запаху, знову перемішати до однорідності.
5. Соду погасити в оцті й додати в тісто. Якщо не любите гасити соду оцтом — її можна погасити соком лимона.
6. Борошно обов’язково просіяти і всипати в тісто частинами. Борошна може знадобитися менше зазначеної кількості. Тісто має бути за консистенцією густої сметани.
7. Чашу мультиварки змастити олією, викласти тісто, зверху розкласти ягоди. Увімкнути мультиварку на режим «випічка», готувати чайний пиріг із ягодами 1 годину.
Готовий ягідний пиріг остудити й розрізати на порційні шматочки.
Можна прикрасити за вашим бажанням. Я прикрасила свіжими ягодами та листочком меліси.
Смачного!