Молочний хліб у духовці на сухих дріжджах: рецепт домашній
Пшеничний здобний молочний хліб дуже смачний і ароматний. Текстура в нього ніжна, повітряна, а смак із яскравою вершковою ноткою.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Борошно в/г просіяне-400гр
- Дріжджі сухі-9гр
- Молоко-270мл
- Сіль-1ч.л. з маленькою гіркою
- Цукор-1ст.л. без гірки
- Вершкове масло-30гр
Як спекти молочних хліб у духовці
- У теплому молоці розводимо цукор, дріжджі і даємо постояти до пінної шапочки.
- У просіяне борошно додаємо сіль, дріжджову масу, злегка замішуємо і далі вводимо розм'якшене вершкове масло.
- Ретельно вимішуємо м'яке і повітряне тісто середньої щільності.
- Накриваємо його і прибираємо в тепло на дворазовий підйом, це тісто має добре дозріти.
- Далі злегка розгортаємо тісто в прямокутний пласт по ширині форми.
- Починаємо скручувати його в тугий рулет і кожен оберт скріплюємо пальцями.
- Укладаємо тісто швом донизу в змащену олією форму, змащену олією.
- Даємо розстойку на 20-30 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Випікаємо наш хліб 35-40 хвилин при температурі 170-180 градусів, на режимі верх і низ (можна з конвекцією).
Який же приголомшливий стоїть аромат на весь будинок ммм..
Готовий смачнючий здобний молочний хліб, який підійде до будь-якої страви, а особливо до смачних бутербродів із червоною рибою домашнього посолу для посиденьок на м'яких кухонних меблях разом з рідними.
Смачного вам і вашим домочадцям!