Молочний хліб у духовці на сухих дріжджах: рецепт домашній

Батон молочний у духовці

Пшеничний здобний молочний хліб дуже смачний і ароматний. Текстура в нього ніжна, повітряна, а смак із яскравою вершковою ноткою.

Здобний молочний хліб

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Борошно в/г просіяне-400гр
  2. Дріжджі сухі-9гр
  3. Молоко-270мл
  4. Сіль-1ч.л. з маленькою гіркою
  5. Цукор-1ст.л. без гірки
  6. Вершкове масло-30гр

Як спекти молочних хліб у духовці

Здобний молочний хліб
Здобний молочний хліб
Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб
Здобний молочний хліб
Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

  1. У теплому молоці розводимо цукор, дріжджі і даємо постояти до пінної шапочки.
  2. У просіяне борошно додаємо сіль, дріжджову масу, злегка замішуємо і далі вводимо розм'якшене вершкове масло.
  3. Ретельно вимішуємо м'яке і повітряне тісто середньої щільності.
  4. Накриваємо його і прибираємо в тепло на дворазовий підйом, це тісто має добре дозріти.
  5. Далі злегка розгортаємо тісто в прямокутний пласт по ширині форми.
  6. Починаємо скручувати його в тугий рулет і кожен оберт скріплюємо пальцями.
  7. Укладаємо тісто швом донизу в змащену олією форму, змащену олією.
  8. Даємо розстойку на 20-30 хвилин.
  9. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  10. Випікаємо наш хліб 35-40 хвилин при температурі 170-180 градусів, на режимі верх і низ (можна з конвекцією).

Здобний молочний хліб

Який же приголомшливий стоїть аромат на весь будинок ммм..

Здобний молочний хліб

Готовий смачнючий здобний молочний хліб, який підійде до будь-якої страви, а особливо до смачних бутербродів із червоною рибою домашнього посолу для посиденьок на м'яких кухонних меблях разом з рідними.

Здобний молочний хліб

Здобний молочний хліб

Смачного вам і вашим домочадцям!