Салат із квасолею та помідорами — докладний рецепт із фото

Салат із квасолею та помідорами

Салат із квасолею та помідорами — чудовий варіант, коли потрібно швидко приготувати ситну та смачну страву. Поєднання овочів здається незвичним, але, спробувавши раз, ви захочете їсти цей салат знову і знову. Не бійтеся, що він виявиться сухим через квасолю, — томати додадуть потрібної соковитості, ароматна олійна заправка також зробить свою справу.

Дуже важливий момент — підготовка соусу. Від якості заправки залежить 90% смаку будь-якого салату. Соус має бути пікантним, але не настільки гострим, щоб у гостей полилися сльози.

Інгредієнти

Інгредієнти для салату з квасолею і томатами

 

  • квасоля (консервована або відварна) — 200 грамів;
  • помідори — 3 штуки;
  • часник — 2 зубчики;
  • зелень (кріп, цибуля зелена) — невеликий пучок;
  • сіль — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • оливкова олія — 30 мл.

Також знадобляться:

  • ніж і дошка для різання овочів;
  • млин для чорного перцю.

Етапи приготування

Консервована квасоля

Миті овочі

Нарізані помідори

Рубаний кріп Рубана зелена цибуля

  • Настав час для соусу. Очистіть часник від лушпиння, дуже дрібно поріжте або розчавіть.

Два зубчики часнику Дрібно порубаний часник

  • Залийте часник у мисочці оливковою олією. Додайте сіль і перець, злегка збийте соус виделкою і дайте настоятися 5 хвилин. Так олія вбере в себе часниковий сік і краще підкреслить смак страви.

Оливкова олія з часником і перцем

  • Змішайте всі інгредієнти в окремій ємності. Полийте соусом. Перемішайте і подавайте на стіл.

Салат із томатами та квасолею

Рекомендації

  • Квасолю можна зварити самостійно, але зробити це краще заздалегідь. Спочатку замочіть боби на 8-12 годин (оптимально — на ніч), після варіть від 45 хвилин до 2 годин — до готовності. Можна не відварювати, а запекти в духовці — 1 година за температури 150°С.
  • Замість кропу та зеленої цибулі можна використовувати абсолютно будь-яку зелень.
  • Для ще більшої ситності додайте тертий сир або шматочки вареного курячого філе.
  • Біла та червона квасоля відрізняються за смаком. Світла ніжніша, темна може змінити смак страви та надати їй кисло-солодкого відтінку.

Модернізувати салат можна, додаючи різноманітні інгредієнти: болгарський перець, смажені гриби, баклажани, м’ясо (яловичина, курка, індичка або навіть кролик)… Насправді в цій страві лише один обмежувальний чинник — фантазія господині… Не бійтеся експериментувати, і приємного апетиту!