Як із варення, що забродило, зробити вино

Як із варення, що забродило, зробити вино то останнє

Якщо підкисло густе варення, то з нього можна спекти пиріг. З такого ж або рідкого роблять слабоалкогольне вино, міцність якого 10-12%.

Варення готують із різних ягід і фруктів. Уже нікого не здивувати солодкістю, зробленою з папайї, манго, фейхоа. Якщо в будинку є підкисле варення з цих заморських фруктів, то, приготоване з них вино матиме екзотичний аромат.

Вино з рисом

Для слабоалкогольного домашнього напою підійде будь-яке варення, нагорі якого ще не утворилася цвіль. Не можна для приготування вина використовувати запліснявіле варення. Смак напою буде зіпсований.

Якщо в господарстві є дріжджі з родзинок, то приготуйте напій за таким рецептом. Візьміть:

— 100 г дріжджів із родзинок або 100 г рису; — 2 літри води; — цукор — за смаком.

Якщо варення дуже солодке, то останній інгредієнт можна не додавати.

Залежно від кількості варення, перекладіть його у відповідну ємність — у банку, емальовану каструлю або відро.

Не можна перекладати для бродіння варення в алюмінієвий посуд, інакше відбудеться реакція окислення і в продукт потраплять шкідливі речовини. Використовуйте скляний або емальований посуд.

Якщо варення не дуже солодке, розчиніть кілограм цукру в літрі теплої води, додайте варення, решту води і перемішайте. Покладіть дріжджі або рис, його не промивають.

Отриманий сироп влийте в посуд, він має не доходити до країв на третину, адже вино буде бродити. Цей процес у теплому місці почнеться вже за кілька годин. Тару кришкою не прикривають, а накидають зверху тканинний рушник.

Після того як бродіння припиниться, вино потрібно процідити через подвійний шар марлі в скляні банки і поставити доходити.

Продовження процесу

На банку надіньте рукавичку з тонкої гуми і проколіть на ній будь-який палець. Можна зробити водний затвор. Для цього закрийте банку пластмасовою кришкою, встроміть у неї голку з медичного набору для крапельниці, а кінець трубки, до якої приєднується система, опустіть на 10 сантиметрів у ємність із водою.

Вино має бродити приблизно 3 тижні. Через день обережно струшуйте його, щоб не утворювалася цвіль.

Коли вино стане прозорим, обережно перелийте його через подвійний шар марлі в іншу тару, не чіпаючи осад. Розлийте вино в пляшки, закрийте кришками і приберіть у підвал або в холодильник на місяць.

Через 30 днів його проціджують і можна почати дегустацію напою. Вино з варення готове.