Як правильно приготувати оселедець під шубою покроковий рецепт
Інгредієнти
Оселедець або філе — 0.4 кг.
Картопля — 2 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Майонез — 200 мл.
- 155 кКал
- 1 ч.
Процес приготування
Однією з найголовніших страв будь-якого новорічного святкового столу є листковий салат, оселедець під шубою. За класичним рецептом він готується шарами, просоченими майонезом, з: картоплі, ріпчастої цибулі, моркви, буряка і, звісно ж, самого оселедця. Існують різноманітні варіації цієї страви з додаванням яблука або сиру, але сьогодні ми готуватимемо той самий класичний оселедець під шубою, який знайомий нам із дитинства.
Основний інгредієнт — це, звичайно ж, сам оселедець або його філе. Я віддаю перевагу використанню, так би мовити, натурального продукту, а не напівфабрикату, адже що більше сил і душі ви вкладаєте у страву, то смачнішою вона виходить.
Оселедець необхідно обробити, витягти кістки і нарізати невеликими шматочками як на фото.
Овочі відварити в мундирах близько півгодини, поки вони не стануть досить м’якими.
Почистити буряк, картоплю і моркву — це дуже просто, вам навіть не знадобитися ніж.
Першим шаром викладаємо картоплю. Для цього подрібнюємо його на середній тертці та розподіляємо рівномірним шаром, а потім змащуємо майонезом. Тут необхідно зробити невеличке уточнення, якщо Ви будете використовувати трохи майонезу то, шари: картоплю, моркву і буряк необхідно трохи підсолити — я зробив саме так.
На картопляну подушку викладаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і також промазуємо майонезом.
Наступним шаром йде приготоване філе оселедця, яке необхідно розподілити поверх цибулі рівномірним шаром.
Відварену моркву, так само як і картоплю, натираємо на середній тертці, викладаємо поверх оселедця і промащуємо майонезом.
Завершальним шаром йде натертий на тертці буряк, який також необхідно просочити майонезом і розрівняти як на фото. Для вирівнювання найкраще застосувати звичайну столову ложку.
Ось ми і приготували наш справжнісінький оселедець під шубою, який не соромно подати до будь-якого святкового столу, а особливо в Новий Рік. Смачного!
Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/