Грибна піца з руколою і помідорами
Ароматна грибна піца з руколою і помідорами для гостей і сім'ї. Паралельно до піци можна готувати і голубці пісні з грибами, адже гриби вже куплені))
Інгредієнти
- 200 г нарізаних грибів
- 2 кульки сиру моцарелла
- 1 зубчик часнику
- 1 жменя руколи
- 4 столові ложки томатного соусу
- 1 столова ложка кетчупу
- помідори чері
- оливкова олія першого віджиму
- сіль
- перець
- сушений орегано
Тісто для піци:
- 250 г пшеничного борошна
- 125 мл води
- 5 г сухих пекарських дріжджів
- 1 чайна ложка коричневого цукру
- 1 чайна ложка оцту
- 1 чайна ложка оливкової олії
- сіль
- борошно (щоб розкачати тісто)
Приготування грибної піци з руколою
- Для тіста піци насипте борошно в миску і додайте оцет, дріжджі та коричневий цукор. Поступово вливайте воду, продовжуючи вимішувати. Перекладіть тісто на гладку поверхню, збризніть олією і продовжуйте вимішувати, доки не залишиться гладке й однорідне тісто. Покладіть його назад у миску, накрийте тканиною і залиште на 1 годину в теплому місці. Після бродіння розкачайте тісто качалкою на гладкій поверхні, присипаній борошном (щоб воно не прилипало), поки воно не утворить тонкий диск.
- Викладіть тісто на посипане борошном деко, добре його розподіліть і змастіть томатним соусом, змішаним із кетчупом. Додайте кілька скибочок моцарели, гриби та дрібно нарізаний часник. Приправити піцу невеликою кількістю орегано, сіллю, перцем і краплею олії. Випікати при 220C 12 хвилин (попередньо в гарячій духовці). Подавайте, поки піца гаряча.
- Покладіть руколу в миску і змішайте з невеликою кількістю вінегрету.
- Подавайте грибну піцу з невеликою кількістю руколи та томатів зверху.