Піца з грибами, фуа-гра і яєчним жовтком

Піца з грибами, фуа-гра і яєчним жовтком

Оригінальна піца з грибами, фуа-гра та яєчним жовтком стане перлиною вечері. А щоб задовольнити м’ясоїдів, можна приготувати за рецептом https://toprecept.kr.ua/kurjachi-gomilki-v-multivarci.html курячі ніжки в мультиварці.

Інгредієнти

  • жменю білих грибів
  • жменю лисичок (грибів)
  • 1 шматок свіжого фуа
  • 2 скибочки бекону
  • 4 зубчики часнику
  • 3 яєчних жовтки
  • 250 г свіжих вершків
  • вода
  • оливкова олія першого віджиму
  • сіль
  • перець
  • вінегрет
  • 1 гілочка петрушки

Для тіста піци:

  • 200 г борошна
  • 100 мл води (теплої)
  • 5 г сухих пекарських дріжджів
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • оливкова олія першого віджиму
  • сіль
  • перець
  • борошно (щоб розкачати тісто)

Приготування піци з грибами, фуа-гра та яєчним жовтком

  1. Щоб приготувати тісто для піци, насипте борошно в миску і змішайте з коричневим цукром. Приправте сіллю, додайте дріжджі та добре перемішайте. Нагрійте трохи води в каструлі та вилийте її в миску. Збризніть краплею оливкової олії першого холодного віджиму, добре перемішайте і вимісіть руками до отримання однорідного тіста. Накрийте його тканиною і залиште приблизно на 1 годину.
  2. Посипте робочу поверхню борошном і розтягніть тісто за допомогою качалки, поки не вийде тонка основа. Перекладіть тісто на деко, наколіть поверхню виделкою і випікайте за температури 250C протягом 5 хвилин.
  3. Очистіть часник і поставте його варитися в каструлі з водою. Потім розчавіть його, протріть через сито і змішайте зі свіжими вершками. Покрийте тісто часниковим кремом.
  4. Наріжте бекон і гриби, додайте їх у тісто і приправте. Випікати при 250C 6-8 хвилин.
  5. Наріжте фуа скибочками відповідної товщини, щоб вони не плавилися на сковороді. Приправте сіллю та перцем і підрум’яньте фуа на сковороді без олії.
  6. Відокремте три яєчні жовтки, посоліть і поперчіть їх. Заправте оливковою олією першого холодного віджиму і невеликою кількістю вінегрету та добре збийте.
  7. Подавайте піцу з грибами та беконом, додайте фуа та соус із жовтками зверху. Прикрасьте петрушкою і додайте ще трохи вінегрету.