Курячі крила з картоплею та цибулею в духовці

Курячі крильця запечені з картоплею в духовці

Курячі крила в майонезному маринаді з картоплею і цибулею запечені в духовій шафі — це незабутнє частування на вечерю під хороший серіал. Готуйте курку за нашим найпростішим рецептом і насолоджуйтеся цією позитивною стравою в колі сім'ї.

Інгредієнти

  • Крила — 8 шт.
  • Картопля — 6 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Майонез — 2-3 ст. л.
  • Чорний перець, приправа для курки, каррі, прованські трави — за смаком
  • Бальзамічний оцет — 3 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Олія рослинна — 50 мл

Крила з картоплею в духовці

Готуємо продукти для запікання

Підготуємо продукти, м'ясо промиємо під водою, овочі очистимо від шкірки

Маринуємо курячі крильця

Почнемо з маринування курки, додамо 3 ложки бальзамічного оцту

Додаємо спеції, майонез, часник Перемішуємо і залишаємо маринуватися

Посиплемо вашими улюбленими спеціями, посолимо, додамо 2-3 столових ложки майонезу, в ньому є всі інгредієнти для маринаду

Також поріжемо туди часник, для додання особливої пікантності страві, ретельно перемішаємо ручками, і залишимо маринуватися на 30-40 хвилин, при кімнатній температурі

Розкладаємо порізану цибулю, на дно форми

Беремо форму для випікання, змащуємо її олією, дрібно шаткуємо цибулю і викладаємо її на дно

Ріжемо картоплю і кладемо на цибулю

Потім ріжемо картоплю півкільцями, і розкладаємо поверх ріпчастої цибулі

Картоплю солимо і перчимо

Картоплю солимо та додаємо ще приправ за бажанням

Розкладаємо курку поверх картоплі

Залишилося акуратно розкласти курочку, залишки маринаду зливаємо у форму

Кінці крил дуже тонкі, і тому швидко обгорають, рекомендується накрутити на них шматочки фольги, а краще складати їх таким чином, щоб наступні шматки м'яса, перекривали ці частини

Ставимо деко в розігріту духовку

Розігріваємо духовку до — 200 градусів і ставимо деко запікатися, на 50-60 хвилин

Через годину страва готова

Пройшла рівно одна година, ніжна соковита курочка з картоплею, повністю готова.

Смачна проста і ароматна страва, можна ставити хоч на святковий стіл, але для свята краще вибрати гомілки або стегенця

Розкладаємо курку з картоплею по тарілках, і подаємо на сімейний стіл

Спробуйте цей варіант приготування, і ваші близькі проситимуть запекти в духовці подібну вечерю щодня

Розкладаємо на порції та подаємо на обідній стіл