Заливне з язика

Заливне з язика — шикарна страва, здатна перетворити будь-яке торжество на справжнє свято смаку. М’ясо язика дуже ніжне, просто тане в роті. Це ще й ефектна страва, гідна прикраса святкового застілля. Для приготування заливного зовсім не потрібно бути шеф-кухарем, потрібно просто слідувати обраному рецепту. Якщо хочете отримати смачну і красиву холодну закуску для урочистої нагоди, ви потрапили за адресою. Ми не тільки розповімо, як правильно готувати, а й покажемо основні моменти процесу в покрокових фото.

Заливне з язика — покроковий фото рецепт

Коли намічається свято, кожна господиня намагається підібрати гідне меню. У цьому випадку виручає холодець із язика — незамінне частування для поціновувачів гарної кухні. Приготуйте цю закуску — гості будуть у захваті, свято буде смачним і незабутнім!

Щоб можна було легко і просто зняти з вареного язика шкірку, його одразу після варіння в гарячому вигляді слід опустити в холодну воду.

Інгредієнти

  • Свинячий язик: 2 шт.
  • Морквина середня: 1 шт.
  • Варені яйця: 1-2 шт.
  • Горошок зелений: 3 ст. л.
  • Свіжа зелень: 10 г
  • Бульйон курячий: 500 мл
  • Желатин швидкорозчинний: 10 г
  • Сіль, приприви: за смаком

Інструкція приготування

  1. Як приготувати домашнє заливне з язика? Свинячий язик відварюємо протягом 2 годин разом із цибулиною та морквою. Солимо наприкінці, додаємо спеції.

    Заливне з язика

  2. Охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо м’ясо на тонкі скибочки, витримуючи приблизну товщину в 5-7 мм.

    Заливне з язика

  3. Варену морквину нарізаємо фігурними шматочками у вигляді квіточок. Це необов’язково робити, але завдяки такому оформленню страва виходить яскравою та ефектною.

    Заливне з язика

  4. У курячий бульйон висипаємо швидкорозчинний желатин, ретельно розмішуємо.

    Заливне з язика

  5. Підігріваємо, щоб желатин розчинився, залишаємо остигати.

    Заливне з язика

  6. Збираємо заливне. На дно сервірувальної тарілки красиво розкладаємо шматочки морквини, пластинки варених яєць, листочки петрушки.

    Заливне з язика

  7. Далі щільненько в один шар викладаємо шматочки язика і присипаємо зеленим консервованим горошком.

    Заливне з язика

  8. Коли курячий бульйон охолоне, акуратно наливаємо його в тарілку тонким шаром. Намагаємося, щоб продукти залишалися на своїх місцях.

    Заливне з язика

  9. Відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин для застигання. Потім доливаємо другий шар, знову ставимо в холодильник хвилин на 15-20. Виходить презентабельна страва, яка гідно прикрашає стіл, а для готування не потрібно багато зусиль і часу.

    Заливне з язика

Рецепт заливного зі свинячого язика

Заливне з язика — дуже смачна закуска. Її можна ефектно оформити з використанням красиво нарізаних продуктів, які додадуть не тільки візуального ефекту, а й смаку. Складно втриматися, щоб не взяти шматочок і відразу не з’їсти!

Список інгредієнтів:

  • 3 свинячі язики — 700-800 г;
  • сіль — за смаком;
  • 1,5-2 стіл. л. желатину;
  • 500 мл курячого бульйону;
  • 2 яйця (варених) для прикраси;
  • свіжа петрушка для прикраси.

Для курячого бульйону:

  • 1 л води;
  • сіль — за смаком;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 морквина.

Покрокове приготування:

  1. Промиваємо язики, перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою, залишаємо на півгодини. Каструлю наповнюємо свіжою водою, занурюємо язики, солимо (використовуємо 1 неповну стіл. л.). Варимо протягом півтори години. Викладаємо язик на 5 хвилин у холодну воду.Заливне з язика
  2. Відрізаємо у язиків негарну частину, знімаємо шкіру. Ріжемо на тонкі скибочки. Для бульйону в 1 літрі води відварюємо курячу грудку і моркву. Воду підсолюємо, готуємо бульйон приблизно півгодини. Наливаємо курячий бульйон у піалу (1,5 склянки), змішуємо з желатином.Заливне з язика
  3. Залишаємо, щоб желатин набряк. Нагріваємо в мікрохвильовій печі, з’єднуємо з іншою частиною бульйону. Перемішуємо. Із варених яєць вирізаємо квіточки, із пластинок відвареної моркви звертаємо «трояндочки».Заливне з язика
  4. На блюді розкладаємо скибочки язика, рівномірно заповнюючи всю поверхню. Наливаємо бульйон тонким шаром на всі шматочки язика для фіксації. Відправляємо на холод для застигання желатину.Заливне з язика
  5. Оформляємо застигле заливне яєчними «квітами», морквяними «трояндами», гілочками та листочками петрушки. У пару шарів заливаємо бульйоном. Ставимо в холодильник. Коли застигне, остаточно заливаємо бульйоном усю композицію, знову ставимо на холод на 2,5 години.Заливне з язика

Надзвичайно ніжне холодецьке заливне з яловичого язика

Як зробити холодець із язика смачним, та ще й щоб бульйон вийшов світлим і прозорим? Приготуйте за цим рецептом дивовижну закуску, з якою можна впевнено йти в гості!

Список інгредієнтів:

  • 1,2 кг яловичого язика;
  • курячі крила — 1 кг;
  • 4 яєчні білки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 100 г замороженого горошку;
  • 6 перепелиних яєць;
  • 50 г брусниці;
  • 50 г желатину;
  • 1 стіл. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 стіл. л. перцю (суміш);
  • 1 стіл. л. насіння гірчиці;
  • петрушка — 30 г.

Покрокове приготування:

  1. Кладемо в каструлю великої ємності яловичий язик, курячі крила, заливаємо водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо розрізану навпіл цибулину, нарізану на великі шматочки морквину. Всипаємо насіння гірчиці, суміш перців, цукор, сіль. Варимо протягом 2 годин, підтримуючи слабкий вогонь.Заливне з язика
  2. Виймаємо язик із бульйону, відправляємо в холодну воду, зрізаємо внутрішню частину. Знову поміщаємо в каструлю, готуємо ще протягом 5-6 годин. Видаляємо з готового язика шкіру, загортаємо в поліетилен, відправляємо в холодильник.Заливне з язика
  3. Проціджуємо через сито бульйон, охолоджуємо, знімаємо зайвий жир. Курячі яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки збиваємо вінчиком, виливаємо в бульйон, ставимо на вогонь, кип’ятимо.Заливне з язика
  4. Прибираємо піну, що рясно утворюється. Завдяки цій процедурі бульйон освітлюється. Проціджуємо кілька разів, для цього використовуємо сито, вкрите кількома шарами марлі.Заливне з язика
  5. Желатин змішуємо з водою, згідно з інструкцією на упаковці, виливаємо суміш у бульйон, перемішуємо.Заливне з язика
  6. Нарізаємо язик на скибочки, варену морквину на кружечки. На дні силіконової ємності розкладаємо листочки петрушки, ягоди брусниці, зелений горошок, кружечки вареної морквини, половинки варених перепелиних яєць. Можна використовувати окремі силіконові формочки для порційної подачі.Заливне з язика
  7. Наливаємо бульйон, покриваючи продукти повністю. Відправляємо в холодильник. Після застигання розкладаємо другим шаром скибочки вареного яловичого язика, знову зелений горошок, перепелині яйця, морквину, заливаємо бульйоном.Заливне з язика
  8. Відправляємо застигати в холодильник. Перед подачею перекладаємо заливне із силіконової формочки на красиву плоску тарілку за розміром.Заливне з язика
  9. Це вишукане частування, яке підкорює своїм неповторним смаком і вишуканою текстурою. Незалежно від того, чи є воно частиною святкового застілля або затишної сімейної вечері, холодець з язика стає справжнім хітом на столі.Заливне з язика

Заливні язики з желатином

Красиво оформлений делікатес зі свинячого язика — чудова закуска для святкового столу! Приготування досить просте, але потрібен деякий час. Зате в результаті отримуємо страву, яку оцінять усі без винятку гості.

Для заливного бажано використовувати швидкорозчинний желатин, який не потребує багато часу на набухання. Під час використання желатину насамперед слід спиратися на рекомендації виробника, адже умови розчинення та співвідношення пропорцій можуть трохи відрізнятися.

Список інгредієнтів:

  • 3 свинячих язики;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морквина;
  • 1-2 стіл. л. зеленого горошку.
  • 15 г желатину;
  • сіль — за смаком;
  • 6-8 горошин духмяного та чорного перцю;
  • 2-3 лаврові листочки.

Покрокове приготування:

  1. Замочуємо язики в холодній воді хвилин на 30-40. Промиваємо, заливаємо водою, кип’ятимо півгодини. Перший бульйон зливаємо, промиваємо м’ясо і каструлю. Знову кладемо язики в каструлю, наливаємо 2,5-3 літри чистої холодної води. Після закипання робимо повільним вогонь, варимо протягом півтори години. У процесі варіння прибираємо піну. Через 1,5 години кладемо до язиків цибулю, моркву, за бажанням 2 зубчики часнику, перець горошком, лавровий лист, солимо. Варимо ще хвилин 30-40.Заливне з язика
  2. Зварені язики опускаємо в дуже холодну воду, в яку можна додати кубики льоду. Очищаємо, нарізаємо порційними шматочками з товщиною 3-4 мм.Заливне з язика
  3. Попередньо відварюємо зелений горошок. Варену морквину нарізаємо у вигляді різних фігурок — сердечок, квіточок, кружечків. Розкладаємо у форму скибочки язика, поверх розподіляємо морквину і горошок.Заливне з язика
  4. Бульйон проціджуємо, за необхідності підсолюємо. Желатин розчиняємо у воді згідно з інструкцією, виливаємо в бульйон. Теплим бульйоном за 2-3 рази заливаємо продукти, залишаємо застигати. Для цього знадобиться 4-5 годин, можна залишити на ніч у холодильнику.Заливне з язика
  5. Для більш ефектної подачі можна використовувати часточки свіжого лимона, скибочки варених яєць, курячих або перепелиних, оливки, свіжу зелень. Усе залежить від бажання і фантазії господині!Заливне з язика

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей чимось незвичайним, рецепт з https://yakyaroblu.online/sup-pjure-z-garbuza.html — це те, що вам потрібно. Суп-пюре з гарбуза має ніжну текстуру і приємний солодкуватий смак, який можна доповнити спеціями або свіжою зеленню. Така страва стане чудовим початком будь-якого обіду чи вечері.

Детальний процес приготування заливного язика

Соковиті, апетитні шматочки м’яса, оточені ніжним желе, створюють більш ніж апетитний вигляд. Справжня прикраса столу є задоволенням не тільки для смакових рецепторів, а й для очей.

Список інгредієнтів:

  • свинячий язик — 0,8 кг;
  • цибуля ріпчаста — 200 г;
  • моркву — 200 г;
  • 5-7 горошин перцю;
  • желатин — 10 г;
  • 2-3 лаврові листочки;
  • сіль за смаком.

Для прикраси:

  • свіжа зелень;
  • перепелині яйця;
  • лимон свіжий;
  • зелений горошок.

Покрокове приготування:

  1. Нарізаємо очищену цибулю четвертинками, моркву товстими шайбами. Очищені, промиті язики заливаємо водою, доводимо до кипіння. Зливаємо воду, промиваємо язики, миємо каструлю.Заливне з язика
  2. Ставимо на вогонь, після закипання відварюємо протягом півтори години. Кладемо цибулю та моркву. Підсолюємо, додаємо лавровий лист і перець. Варимо до повної готовності.Заливне з язика
  3. Тепер бульйон проціджуємо, охолоджуємо. Заливаємо желатин водою (100 мл), залишаємо набухати згідно з рекомендаціями на упаковці. Нагріваємо до повного розчинення, наливаємо в негарячий бульйон.Заливне з язика
  4. Гарячі язики з бульйону кладемо в холодну воду, залишаємо на кілька хвилин, потім очищаємо, зрізаємо негарну частину. Її можна використовувати для салатів.Заливне з язика
  5. Рівну частину язика ріжемо тонкими слайсами. Наливаємо бульйон у формочки, заповнюючи по висоті на 1-2 см (при розмірі формочок 23 на 10 см). Ставимо на 15-20 хвилин у холодильник.Заливне з язика
  6. Розкладаємо поверх застиглого бульйону шматочки м’яса, лимонні часточки, половинки перепелиних яєць, зелений горошок, листочки зелені.Заливне з язика
  7. Наливаємо спочатку тоненький шар бульйону, відправляємо в холодильник застигати (на 15-20 хвилин). Якщо налити відразу до верху, інгредієнти спливуть. Після заливаємо бульйоном до верху форми. Для повного застигання знадобиться від 5 до 6 годин.Заливне з язика
  8. Не забуваємо про ефектну подачу. Викладаємо холодець із язика на красиву тарілку, щоб виділити його на тлі інших страв, додаємо гілочки зелені, надаючи страві ще більше апетитного вигляду.Заливне з язика

Як приготувати домашнє заливне з язика

Для більшості сімей жодне свято не обходиться без холодцю або заливного. І це не дивно, бо страва дуже смачна, з насиченим м’ясним ароматом. І має на столі чудовий вигляд, додаючи урочистості необхідний настрій.

Для більш швидкого застигання заливку рекомендується проводити в кілька етапів. Залити трохи і поставити в холодильник на 15-20 хвилин, коли шар застигне, налити ще трохи бульйону і так до бажаної висоти заливного.

Список інгредієнтів:

  • до 1,5 кг яловичого язика;
  • 25 г желатину (швидкорозчинного харчового);
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 корінь петрушки;
  • 1 корінь пастернаку;
  • чорний перець (горошком);
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • гвоздика;
  • запашний перець;
  • 2-3 гілочки свіжої петрушки;
  • лавровий лист.

Покрокове приготування:

  1. Промиваємо яловичий язик під проточною водою. Заливаємо водою, для видалення крові та слизу залишаємо на всю ніч. Вранці ретельно промиваємо, укладаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь. Вода має повністю покрити м’ясо. Знімаємо піну після закипання, варимо на невеликому вогні.Заливне з язика
  2. Коли піна перестане утворюватися, кладемо цибулю, коріння пастернаку і петрушки, морквину, чорний перець (приблизно 6-8 шт.), 2-3 лаврові листочки, 1-2 зірочки гвоздики, солимо (¼ ч. л.). л.). Хвилин через 10 виймаємо лавровий лист, варимо протягом двох годин. Вогонь встановлюємо такий, щоб бульйон слабо кипів, бурління не допускаємо.Заливне з язика
  3. Виймаємо язик із бульйону, одразу поміщаємо під холодну проточну воду. Тепер легко знімаємо оболонку, що відшаровується. Нарізаємо на скибочки, товщина кожної — 2-2,5 см. Варену морквину ріжемо тоненькими кружечками.Заливне з язика
  4. Бульйон проціджуємо, використовуємо для цього щільну тканину. Для освітлення бульйону збиваємо яєчний білок (з розрахунку на 1 літр рідини — 1 білок). Додаємо у збитий білок бульйон (1 склянка), перемішуємо. Виливаємо в каструлю, прогріваємо доти, доки згорнеться білок. Остаточно проціджуємо, підсолюємо, перчимо. У теплому бульйоні (1 склянка) розчиняємо желатин, переливаємо в каструлю з бульйоном.Заливне з язика
  5. У сервірувальне блюдо (беремо таке, у якого високі бортики) наливаємо тонкий шар бульйону (3-4 мм). Ставимо в холодне місце, щоб бульйон злегка застиг. На цей шар розкладаємо шматочки м’яса, варені морквину і яйце кружечками, зелені гілочки петрушки. Заливаємо бульйоном до верху. Залишаємо застигати в холодильнику на кілька годин.Заливне з язика

Святкове заливне з яловичого язика

Для вдалого святкового застілля потрібна не тільки затишна атмосфера, а й смачна їжа. Заливне з язика стане зіркою урочистої вечері та запам’ятається всіма гостями.

Список інгредієнтів:

  • 1 яловичий язик;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морквина;
  • 50 г желатину;
  • сіль — за смаком;
  • 5-10 горошин чорного перцю;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • свіжа петрушка — за смаком (для прикраси);
  • 2 лаврові листочки;
  • 5-10 горошин духмяного перцю.

Покрокове приготування:

  1. Заливаємо промитий язик водою, доводимо до кипіння. Коли почала утворюватися піна, воду зливаємо. Наливаємо свіжу воду, кип’ятимо, прибираємо піну, варимо 30 хвилин.Заливне з язика
  2. Додаємо морквину з цибулею, кладемо горошини перцю. Варимо на повільному вогні, накриваємо кришкою, не допускаючи активного кипіння. Солимо через 1,5-2 години, кладемо лавровий лист. Перевіряємо готовність язика ножем, якщо проколюється легко, значить, язик зварився. Для цього буде потрібно 2,5-3 години.Заливне з язика
  3. Очищаємо язик від шкіри. Щоб вона легко відходила, відразу після варіння поміщаємо язик на 3 хвилини в холодну воду. Очищений язик відправляємо в бульйон, який доводимо до кипіння. Вогонь вимикаємо, охолоджуємо.Заливне з язика
  4. Проціджуємо бульйон. Відміряємо півтора літра, додаємо желатин, розведений згідно з інструкцією. Розмішуємо бульйон, доводимо до кипіння, відразу вимикаємо вогонь.Заливне з язика
  5. Нарізаємо м’ясо на тонкі рівні скибочки, з вареної морквини вирізаємо сніжинки. У блюдо наливаємо тонкий шар бульйону, розкладаємо язик, зелень, морквину. За допомогою ложки акуратно поливаємо бульйоном інгредієнти в страві, відправляємо в холодильник.Заливне з язика
  6. Коли перший шар застигне, наливаємо другий шар, щоб повністю покрити бульйоном м’ясо та прикраси. Знову ставимо в холодильник. Найскладніше в цьому рецепті — дочекатися, коли заливне остаточно застигне, і його можна буде подавати на стіл!Заливне з язика

Покроковий рецепт заливного з телячого язика

Для того щоб на святковому столі були красиві та смачні закуски, приготуйте заливне з язика. У цьому рецепті немає нічого складного, дуже важливо язик довго варити, щоб він був ніжним і м’яким.

Для прикраси можна використовувати не тільки запропоновані в рецепті морквину, лимон і зелень. Підійдуть яскраві зернятка граната, зелений горошок, красиво нарізаний свіжий огірок або кружечки варених яєць.

Список інгредієнтів:

  • 1 телячий язик (свинячий, яловичий);
  • 20 г желатину (2 пакетики по 10 г);
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина невеликого розміру;
  • 2 лаврові листочки;
  • 1 стіл. л. лимонного соку;
  • сіль за смаком.

Для прикраси:

  • свіжа петрушка;
  • лимон.

Покрокове приготування:

  1. Промиваємо язик, поміщаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння. Першу воду зливаємо, добре промиваємо язик. Наливаємо свіжу воду, кладемо язик, цілу очищену цибулину, лавровий лист. Встановлюємо невеликий вогонь, варимо протягом 2-2,5 годин під кришкою. Приблизно за півгодини до закінчення кладемо очищену морквину.Заливне з язика
  2. Перекладаємо язик у холодну воду, трохи охолоджуємо. Очищаємо від шкіри (після поміщення в холодну воду це робиться легко). Нарізаємо скибочками, товщина приблизно 0,5 сантиметра. Для того щоб красиво нарізати варену морквину, робимо поздовжні борозенки з боків (неглибокі). Потім ріжемо поперек, таким чином виходять шматочки у вигляді симпатичних квіточок. З лимоном проробляємо те ж саме.Заливне з язика
  3. Замочуємо желатин у воді (у 100 мл) хвилин на десять. Бульйон проціджуємо, використовуємо для цього кілька шарів марлі або щільну чисту тканину. Для заливного відміряємо 700 мл. Вливаємо лимонний сік, солимо. Трохи підігріваємо бульйон, виливаємо розведений желатин, перемішуємо.Заливне з язика
  4. У тарілках розкладаємо шматочки язика і прикрасу з морквини, лимона, зелені. По столовій ложці акуратно заливаємо продукти тонким шаром. На 20-30 хвилин відправляємо в холодильник. Якщо мало часу — в морозильну камеру на 10-15 хвилин. Бульйон за цей час застигне, і прикраси будуть зафіксовані. Не потрібно одразу наливати весь бульйон, бо продукти піднімуться наверх, вийде некрасиво. Застиглу поверхню заливаємо частиною бульйону, що залишилася. Відправляємо на 3-4 години в холодильник.Заливне з язика

Як зробити прозоре заливне з язика

Для святкового частування заливне підходить ідеально. Смачне, ніжне м’ясо, залите легким насиченим желе, має більш ніж ефектний вигляд. Велика частина часу йде на відварювання м’яса, все інше робиться швидко і з задоволенням!

Список інгредієнтів:

  • 1,2 кг яловичого язика;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 корені петрушки;
  • 50 г кореневої селери;
  • 60 г желатину (в гранулах);
  • Сіль кам’яна — 3 г;
  • 4-5 зірочок гвоздики;
  • 3-4 горошини чорного перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • 2 свіжих яєчних білки.

Для прикраси:

  • 6-8 яєць (зварених круто);
  • жменю маслин (без кісточок);
  • 1 варена морквина;
  • 2 гілочки свіжої петрушки.

Покрокове приготування:

  1. Заливаємо язик у каструлі гарячою водою, доводимо до кипіння. Коли прибрали піну, кладемо цілком очищені цибулю і моркву, селеру, корінь петрушки. Варимо близько трьох годин. За 20 хвилин до закінчення кладемо лавровий лист, солимо, додаємо перець горошком. Зварений язик поміщаємо під холодну проточну воду. Знімаємо шкіру, починаємо з більш товстого краю. Відправляємо очищений язик назад у каструлю з бульйоном, кип’ятимо хвилину. Остиглий язик ріжемо тонкими скибочками.Заливне з язика
  2. Проціджуємо бульйон (через дрібне сито). Заливаємо желатин 4 стіл. л. бульйону, розмішуємо, на 15-20 хвилин залишаємо набухати. Потім виливаємо в бульйон, трохи прогріваємо, головне, не кип’ятити бульйон разом із желатином. Для того щоб домогтися гарної прозорості, розтираємо білки з невеликою кількістю холодного бульйону. Виливаємо в каструлю з бульйоном, перемішуємо, хвилин 15 варимо на слабкому вогні. Проціджуємо бульйон знову, охолоджуємо.Заливне з язика
  3. Наливаємо трохи бульйону у форму, ставимо в холодильник хвилин на п’ять. Дістаємо, розкладаємо на шар злегка застиглого желе маслини, нарізані тонкими кільцями, кружальця варених морквини і яєць. Зверху викладаємо шматочки язика, наливаємо акуратно бульйон, ставимо в холодильник.Заливне з язика
  4. Якщо зробити заливне порційним, гостям буде дуже зручно. Для цього використовуйте невеликі силіконові формочки. Поруч із заливним поставте хрін і гірчицю.Заливне з язика

Найкращий заливний свинячий язик

Приготувати заливне можна зі свинячого або яловичого язика. Зі свинячим приготування займе менше часу. Для оформлення можна використовувати різні продукти за бажанням. Традиційно заливне прикрашається фігурно нарізаною вареною морквою, відвареними яйцями.

Список інгредієнтів:

  • 2 свинячі язики;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морквина;
  • 50 г маслин (без кісточок);
  • 2 курячих яйця;
  • 2 стіл. л. желатину;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 л води;
  • 50 мл кип’яченої води.

Покрокове приготування:

  1. Язик добре промиваємо, кладемо в каструлю з водою, доводимо до кипіння. Щоб бульйон вийшов світлим, першу воду зливаємо. Заливаємо вдруге, ставимо на вогонь. Варимо півтори години на слабкому вогні. За півгодини до закінчення додаємо в бульйон цибулю з морквою. Проціджуємо, відміряємо 700 мл, стільки бульйону необхідно для 2 язиків.Заливне з язика
  2. Відварюємо до готовності яйця. Виймаємо з бульйону моркву та цибулю. Язик обдаємо холодною водою, трохи охолоджуємо, очищаємо від шкіри.Заливне з язика
  3. Желатин кладемо в кип’ячену воду, залишаємо набухати. Для швидкорозчинного потрібно 10 хвилин, для звичайного — півгодини. Прогріваємо суміш із води та желатину в мікрохвильовій печі, щоб крупинки розчинилися. Або використовуємо для цього водяну баню. Важливо, щоб рідина не кипіла. Нарізаємо остиглий язик поперек волокон, шматочки мають бути в половину сантиметра завтовшки.Заливне з язика
  4. Відварені круто яйця і варену морквину ріжемо кружечками. Виливаємо розведений желатин у бульйон, який не має бути надто гарячим. Перемішуємо, можна приправити чорним меленим перцем.Заливне з язика
  5. По глибоких тарілках розкладаємо шматочки язика, кружечки яєць і морквини. Також прикрашаємо кільцями маслин, які розкладаємо на яйця. Заливаємо бульйоном, ставимо в холодильник застигати.Заливне з язика
  6. Подаємо заливне безпосередньо перед тим, як сісти за стіл. Яскрава та апетитна страва з м’ясом піднімає настрій у святковий день.Заливне з язика

Заливне — смачна, ефектна страва для гарного святкового настрою! До складу входить м’ясо та овочі, а в прозорому бульйоні видно всі елементи декору. До заливного добре пасують гірчиця та хрін. Також буде смачно з відвареною картоплею та маринованими овочами.