Шашлик зі скумбрії в мультиварці

Як приготувати скумбрію в мультиварці

Якщо страшенно хочеться шашличків, але попереду робочі будні, цей варіант якраз вам підійде. Приготувати домашній шашлик із рибки скумбрії в мультиварці не становитиме труднощів, а ось смак у цієї страви такий, що ви одразу відчуєте, ніби вирвалися на природу з друзями.

Рецепт скумбрії в мультиварці

Інгредієнти для приготування:

  1. Скумбрія — 1 шт.
  2. Лимон — 0,5 шт.
  3. Цибулина — 2 шт.
  4. Мінеральна вода
  5. Рослинна олія — за смаком
  6. Лавровий лист, сіль, чорний перець — за смаком

Інгредієнти для приготування скумбрії в мультиварці

Приготування скумбрії в мультиварці

Спершу необхідно підготувати рибу. Для цього миємо її, відрізаємо плавники, хвіст і голову, очищаємо від нутрощів.

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок перший

Тепер потрошимо її і нарізаємо на філейні шматочки. Ріжемо досить великими шматками, перчимо і солимо ці шматочки.

Часто бракує часу на складні рецепти? Тоді вам точно сподобається ідея приготувати індичку з замороженими овочами в мультиварці. Детальніше про це читайте на сторінці https://topitpoimyblog.top/indichka-iz-zamorozhenimi-ovochami-v-multivarci.html. Цей рецепт не тільки економить час, але й дозволяє створити смачну страву, яка буде задовольняти навіть найвибагливіших гурманів. Заморожені овочі зберігають свої корисні властивості, а мультиварка забезпечує ідеальний результат без зайвих хлопот.

Миємо цибулину і нарізаємо кільцями. Можна навіть товстіший, це вже хто як любить.

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок другий

Беремо миску і викладаємо всі інгредієнти ось таким ось чином: спершу буде йти цибулевий шар, потім рибний, потім знову цибулевий і так по колу.

Додаємо в іншу миску лимонний сік разом із мінеральною водою і додаємо трішечки олії, солимо. Тепер усе це перемішуємо і заливаємо нашу рибку. Зверху додаємо парочку лаврових листків.

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок третій

Тепер потрібно зробити гніт. Що б його зробити, потрібно поставити якусь тарілку на рибу догори дном, а зверху щось важче, це може бути якась банка із закачуванням або щось ще. Тепер поміщаємо рибу в маринаді в холодильник на 2 години.

Після цього протягуємо рибні шматочки на шампури.

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок четвертий

Відкриваємо мультиварку, додаємо рослинну олію і викладаємо рибний шашлик. Вибираємо режим «смаження» і ставимо таймер на 20-25 хвилин. Обсмажуємо рибку з усіх боків, кришку не закриваємо. Тиснемо «старт» і смажимо до повної готовності.

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок п'ятий

Будьте уважні і не пересушіть рибу. Обов’язково перевертайте її.

Наш шашлик готовий. Подавати його можна зі свіжими овочами, як і звичайний шашлик, а можна і просто, як основну страву без гарніру. Рибка виходить від соковитою і м’якою. Смачного!

Шашлик зі скумбрії в мультиварці. Крок шостий