Шашлик зі скумбрії в мультиварці
Якщо страшенно хочеться шашличків, але попереду робочі будні, цей варіант якраз вам підійде. Приготувати домашній шашлик із рибки скумбрії в мультиварці не становитиме труднощів, а ось смак у цієї страви такий, що ви одразу відчуєте, ніби вирвалися на природу з друзями.
Рецепт скумбрії в мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- Скумбрія — 1 шт.
- Лимон — 0,5 шт.
- Цибулина — 2 шт.
- Мінеральна вода
- Рослинна олія — за смаком
- Лавровий лист, сіль, чорний перець — за смаком
Приготування скумбрії в мультиварці
Спершу необхідно підготувати рибу. Для цього миємо її, відрізаємо плавники, хвіст і голову, очищаємо від нутрощів.
Тепер потрошимо її і нарізаємо на філейні шматочки. Ріжемо досить великими шматками, перчимо і солимо ці шматочки.
Часто бракує часу на складні рецепти? Тоді вам точно сподобається ідея приготувати індичку з замороженими овочами в мультиварці. Детальніше про це читайте на сторінці https://topitpoimyblog.top/indichka-iz-zamorozhenimi-ovochami-v-multivarci.html. Цей рецепт не тільки економить час, але й дозволяє створити смачну страву, яка буде задовольняти навіть найвибагливіших гурманів. Заморожені овочі зберігають свої корисні властивості, а мультиварка забезпечує ідеальний результат без зайвих хлопот.
Миємо цибулину і нарізаємо кільцями. Можна навіть товстіший, це вже хто як любить.
Беремо миску і викладаємо всі інгредієнти ось таким ось чином: спершу буде йти цибулевий шар, потім рибний, потім знову цибулевий і так по колу.
Додаємо в іншу миску лимонний сік разом із мінеральною водою і додаємо трішечки олії, солимо. Тепер усе це перемішуємо і заливаємо нашу рибку. Зверху додаємо парочку лаврових листків.
Тепер потрібно зробити гніт. Що б його зробити, потрібно поставити якусь тарілку на рибу догори дном, а зверху щось важче, це може бути якась банка із закачуванням або щось ще. Тепер поміщаємо рибу в маринаді в холодильник на 2 години.
Після цього протягуємо рибні шматочки на шампури.
Відкриваємо мультиварку, додаємо рослинну олію і викладаємо рибний шашлик. Вибираємо режим «смаження» і ставимо таймер на 20-25 хвилин. Обсмажуємо рибку з усіх боків, кришку не закриваємо. Тиснемо «старт» і смажимо до повної готовності.
Будьте уважні і не пересушіть рибу. Обов’язково перевертайте її.
Наш шашлик готовий. Подавати його можна зі свіжими овочами, як і звичайний шашлик, а можна і просто, як основну страву без гарніру. Рибка виходить від соковитою і м’якою. Смачного!