Сирні кульки смажені в олії рецепт із фото

Сирні кульки смажені в олії рецепт з фото Замісити тісто з яєць

Сирні кульки, смажені в маслі — смак дитинства! Для Вас — 7 рецептів: класичні, з сиром, сухофруктами, шоколадом.

Рецепт 1: сирні кульки, смажені в олії (з фото покроково)

  • сир (жирністю не менше 15 %) — 250 г,
  • цукор-пісок — 2 ст.л.,
  • яйце куряче столове — 1 шт.,
  • ванільний цукор — 2 ст.л.,
  • сода харчова — ½ ч.л.,
  • оцет столовий (лимонний сік) — 1 ч.л.,
  • борошно пшеничне (вищий сорт) — 2 ст.,
  • сіль дрібнокристалічна морська або кухонна — дрібка,
  • олія (дезодорована) — 400 мл.

Окремо розбиваємо куряче яйце в невеличку посудину і додаємо сіль, цукровий пісок та ароматизатор (ванілін, цедру або кавовий екстракт). Ретельно перемішуємо суміш вінчиком до однорідності.

Потім додаємо сир (для того, щоб кульки були ніжнішими, сир потрібно перетерти через сито або перебити за допомогою блендера).

Після додаємо соду, погашену оцтом.

Поступово вимішуємо м’яке ніжне тісто.

З тіста відщипуємо невеликі шматочки, і скачуємо кульки, розміром з горішок. Щоб це було легше робити, змочуємо руки соняшниковою олією.

У розігріту олію кладемо сирні кульки та готуємо їх на невеликому вогні, щоб вони добре просмажилися всередині.

Кладемо кульки порційно, оскільки вони під час готування збільшуються в розмірах. На цьому етапі важливо гарненько розігріти олію!

Шумівкою виймаємо кульки на паперовий рушник, щоб прибрати залишки олії.

Потім перекладаємо їх на блюдо і за бажанням обсипаємо пудрою.

Рецепт 2: смажені сирні кульки з манкою

За смаком такі кульки з сиру нагадують ніжні сирні пампушки.

  • сир — 400 гр
  • яйця — 2 шт
  • сіль — ½ ч.л.
  • цукор — 2 ст.л.
  • борошно — 6 ст.л.
  • сода, гашена оцтом — ½ ч. л.л.
  • цукрова пудра — 5 ст.л.
  • олія рослинна для смаження
  • манка — 3 ст.л.

Замісити тісто з яєць, солі, цукру, сиру, соди, борошна. Одночасно в глибокому посуді розігріти олію для смаження.

З тіста сформувати руками кульки діаметром не більше двох сантиметрів і обваляти їх у манці.

Смажити сирні кульки, обвалені в манці, в розігрітій олії на повільному вогні, помішуючи їх виделкою для рівномірного підрум’янювання.

Готові пончики викласти шумівкою на блюдо, застелене паперовими серветками. Посипати цукровою пудрою.

Рецепт 3: сирні кульки, смажені в олії (покрокові фото)

  • Сир домашній 9% — 300 г
  • Борошно — 1 ст.
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Цукор — 4 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка
  • Розпушувач — 1 ч.л.
  • Рафінована рослинна олія — для фритюру

У мисці з’єднати сир, борошно, яйця, цукор, сіль, розпушувач і ретельно перемішати. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, тісто має бути м’яким і легко скочуватися в кульки.

З отриманого тіста скачати кульки розміром з волоський горіх.

Рафіновану рослинну олію розігріти, опустити маленький шматочок тіста. Якщо тісто спливло наверх, олія розігрілася, і можна опускати сирні кульки (не кладіть багато кульок одразу, вони мають вільно «плавати» в олії). Смажити до рум’яності, періодично помішуючи.

Виймати кульки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.

Сирні кульки готові. Смачного!

Рецепт 4: смажені сирні кульки з чорносливом

Поєднання смаків сирного тіста, абрикосового джему та начинки з чорносливу просто чудове!

  • сир — 300 г
  • яйце куряче — 2 шт.
  • манна крупа — 50 г
  • чорнослив без кісточки — 100-120 г
  • сіль — за смаком
  • сметана
  • вершкове масло
  • абрикосове варення (джем) або рідкий мед
  • подрібнені горіхи

Сир перекласти в глибоку тарілку, за допомогою блендера довести до пастоподібного стану (або перетерти через сито). Якщо сир містить багато рідини — його потрібно заздалегідь відкинути на сито, оскільки зайва рідина може негативно позначитися на формі кульок під час варіння.

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки покласти до сиру, додати сіль, перемішати.

Всипати манну крупу, перемішати, залишити тісто на 30 хвилин.

У білки додати дрібку солі, збити до стійких піків.

Акуратно вмішати збиту білкову масу в сирне тісто.

Сформувати коржі з 1 столової ложки сирного тіста, в середину покласти чорнослив, змоченими у воді руками виліпити з коржів кульки.

Сирні кульки смажені в олії рецепт із фото зайва рідина може негативно вплинути на

Чорнослив має бути м’яким, тому його необхідно заздалегідь замочити в теплій воді і дати йому час насититися вологою (1-2 години).

Закип’ятити підсолену воду і відварити сирні кульки протягом 5-7 хвилин (після спливання і закипання).

Можна спробувати відварити для початку одну пробну кульку: якщо вона розпадатиметься під час варіння — додати до сирної маси ще трохи манки, якщо вийшла надто жорсткою — додати сиру, ну, а якщо кулька тримає форму, отже, пропорцій тіста дотримано, і можна розпочати основне варіння.

Поки кульки варитимуться, підігріти сметану і розтопити вершкове масло, перелити в соусник або одразу на порційні тарілки, в які викладаються кульки після варіння. Зверху полити рідким медом або абрикосовим варенням (джемом), присипати подрібненими горішками.

Сирні кульки з чорносливом готові! Смачного!

Рецепт 5: сирні кульки з курагою, смажені в олії

  • Сир — 200 г
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Сода гашена оцтом — 0,5 ч. л.л
  • Цукор — 6 ст.л.
  • Курага — 100 г
  • Олія рослинна — 2 ст
  • Борошно — 2 ст
  • Крупа манна — 1 склянка

Сир розім’яти виделкою і додати цукор. Усе ретельно перемішати.

Додати соду гашену оцтом. Перемішати.

Потім додати борошно і замісити тісто.

Курагу потрібно помити, прибрати зайву вологу паперовим рушником. Порізати на 4 частини. Беремо шматочок тіста. Руками робимо корж і в середину кладемо курагу. Скачуємо тісто в кульку.

Вмочуємо кожну кульку в манці.

Наливаємо в пательню багато олії, щоб кульки в ній плавали, як на пампушки. Обсмажуємо кульки на середньому вогні до золотистого кольору.

Потім викладаємо на блюдо застелене папером або серветками, але краще папером типу аркушів А4., щоб зайва олія вбралася в нього.

Наші кульки готові, Смачного!

Рецепт 6: сирні кульки з пармезаном і зеленню (з фото)

  • Сир — 250 Грамів
  • Пармезан — 30 Грамів
  • Борошно — 125 Грамів
  • Яйце — 2 Штуки
  • Зелень рубана — 2 Ст. ложки
  • Розпушувач — 1/3 Чайних ложки
  • Рослинна олія — 3 Ст. ложки

У мисці розітріть яйця з сиром і сіллю.

У сирну масу натріть сир на крупній тертці. Також додайте зелень, борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.

Із сирного тіста сформуйте кульки. Обсмажуйте їх до рум’яної скоринки.

Готові кульки обсушіть паперовим рушником, щоб прибрати таким чином зайвий жир, і подавайте. Смачного!

Рецепт 7: смажені в олії сирні кульки з шоколадом

  • Сир — 300 грамів
  • Яйця — 1 шт.
  • Цукор — за смаком
  • Рослинна олія — для варіння
  • Чорний шоколад — 25 грам
  • Борошно — 1 ст.л.
  • Сіль — дрібка

Візьміть глибокий посуд, покладіть у нього сир і вбийте яйце.

Покладіть борошно, цукор і сіль. Добре перемішайте.

Шоколад поламайте шматочками, розміром близько 1,5 см. це буде начинка.

Дощечку присипте пшеничним борошном. Викладіть на неї трошки сирного тіста, в середину якого покладіть шматочок шоколаду.

Потім зробіть кульку, таким чином, щоб шоколад залишився всередині.

У будь-яку ємність налийте рослинну олію, поставте на вогонь і закип’ятіть.

Залізною шумівкою опускайте кульку варитися в олію. Проваріть кульку доти, доки вона не стане золотистого кольору.

Після чого відразу ж викладайте їх у тарілку. Сирні кульки з шоколадом готові!

Рецепт за мотивами рецептів на https://yarinknochka.top/.