Оцет для ролів у домашніх умовах
Кулінарні рецепти японської кухні допускають елемент творчості. Наприклад, коли готується екзотичний рол, а потрібного інгредієнта не знайти навіть у засіках гіпермаркетів. Сьогодні дізнаємося, чим замінити рисовий оцет для суші. Це дорогий, а тому рідкісний «гість» навіть у спеціалізованих відділах азіатських продуктів.
Вмикаємо фантазію і підключаємо кулінарний досвід
Представники будь-якої національної кухні люблять огортати свої кулінарні шедеври завісою таємниці. Мовляв, без того чи цього інгредієнта ви приготуєте жалюгідну подобу або зовсім витратите даремно час і гроші, а їсти приготоване просто буде неможливо.
Не сприймайте всі ці запевнення буквально. Проста і недорога альтернатива під рукою. Ось так і з суші: у домашніх умовах знайдеться, чим замінити рисовий оцет. А якщо господиня досвідчена, ніхто й не виявить «підробку».
Перевірені рецепти заміни
У ролі основи для оцтових замінників виступають харчові кислоти: яблучний, виноградний оцет, лимонна кислота. Зрештою, кислу заправку можна зробити самостійно.
Використовуємо виноградний оцет
Рецепт приготування складається з таких етапів:
- змішайте 7 ст. л. цукру-піску з 3 ч. л. кухонної солі. Додайте поступово 9 ст.л. виноградного оцту;
- вилийте суміш у каструлю і поставте на водяну баню;
- прогрійте, щоб розчинилися сипучі інгредієнти, і зніміть сплити.
Остудіть і пускайте в справу. На водній бані практично не отримати інтенсивного кипіння, але все ж нагадаємо, що оцет не «виносить» перегріву.
Заправка на яблучній кислоті
Змішайте в чашці 2 год.л. цукру, 1 ч.л. солі, 2 ст. л. яблучного оцту. Цей склад не потрібно нагрівати. Яблучний оцет меншої щільності, тому «сипучості» розчиняються легше. Розмішайте суміш ложечкою, дайте настоятися. Усе домашній оцет для рису готовий.
У глибоку чашку влийте трохи теплу воду в кількості 6 ст. л. кухонної солі. ложок. Додайте рівний об’єм соку свіжого лимона, 3 ч. ложки цукру, чайну ложку з гіркою солі. Інтенсивно помішайте суміш 2-3 хвилини. Заправка готова. Якщо крупинки солі погано розчиняються, прогрійте суміш.
Соєвий соус зі столовою оцтовою кислотою
Усі інгредієнти сьогодні знайдуться навіть у невеликих містечках і селищах, а за рахунок соєвого соусу заправка пікантна й ароматна. Ось чому рецепт цього оцту для суші в домашніх умовах один із найпопулярніших.
На 30 грам 6-відсоткового столового оцту нам знадобляться 30 г соєвої заправки і 15 г цукру. З’єднайте оцет із соусом, додайте цукор. Усе ретельно перемішайте і застосовуйте вдома в кулінарних експериментах.
Приготуємо рисову кислоту самостійно
Так, дорогий і малодоступний рисовий оцет для ролів можна приготувати в домашніх умовах. Як це зробити, які продукти потрібні:
- 250 гр. круглого рису;
- 250 мг. Води кімнатної температури;
- третина чайної ложки сухих дріжджів;
- 100-120 гр. цукру-піску.
Покроковий рецепт оцту для суші в домашніх умовах:
- всипаємо рис у керамічну ємність, додаємо воду і ставимо на 4-5 годин у тепле місце. Можна просто закутати;
- тепер на 12-15 годин ставимо настояний рис у холодильник;
- відкидаємо крупу на сито, а отриману рідину збираємо в скляний посуд. У нас має вийти близько 250 мл рисового настою, якщо менше, долийте перевареною водою до потрібного об’єму;
- споруджуємо водяну баню, встановлюємо на ній настій, засипаємо цукор. Доводимо до кипіння, зменшуємо температуру. Витримуємо так на плиті ще 20 хвилин;
- остудимо настій, переллємо його в банку і додамо дріжджі. Горловину банки накриємо щільно марлею і поставимо в кімнаті на тиждень для ферментації;
- деякий час з’являються бульбашки. Як тільки їхнє утворення зійде на «ні», поставимо настій ще на 30 днів дозрівати. Через місяць суміш процідимо і перекип’ятимо (довели до кипіння і відразу ж зняли з вогню);
Якщо отримана рідина сильно каламутна, в процесі кип’ятіння потрібно додати збитий у стійку піну білок курячого яйця і знову процідити. Тепер рисовий оцет у домашньому виконанні готовий. Ставте в холодильник і використовуйте в міру потреби.
Джерело інформації: сайт https://tururutu.icu/