Омлет із кабачками та помідорами на сковороді — як приготувати швидкий і смачний сніданок

Омлет із кабачками та помідорами на сковороді

Рецептів омлету так багато, що можна готувати його щодня протягом місяця і жодного разу не повторитися. Окремим плюсом стає можливість приготування на сковорідці, в мультиварці та навіть у духовці. Омлет із кабачками та помідорами — один із варіантів смачної страви для всієї родини. А плюсом для тих, хто стежить за фігурою, стане невисока калорійність (в одній порції менше 200 ккал).

Інгредієнти

Інгредієнти для омлету з кабачками та помідорами

  • яйця — 4 шт.;
  • кабачок — 200 г;
  • помідори — 2 середніх;
  • сіль, перець — за смаком;
  • олія рослинна — 25 мг;
  • вершки — 1 ст. л.

При приготуванні використовувалися:

  • сковорідка та електрична плита;
  • ніж і обробна дошка.

Процес приготування

Етапи приготування омлету з кабачками та помідорами на сковорідці:

Кабачок і два помідори

Нарізані кружечками томати та кабачок

Порізаний кружечками кабачок на сковороді

Обсмажені шматочки кабачка на сковороді

Кабачок і помідори на сковороді

яйця з вершками в мисці Яйця з вершками для омлету

  • Вилийте яєчну масу на кабачки і помідори, зменшіть вогонь до температури 100 градусів.

Приготування омлету з томатами та кабачком

  • Накрийте кришкою і готуйте до загустіння. Вимкніть вогонь і залиште омлет настоятися 5 хвилин, не відкриваючи кришку.

Омлет на сковороді під кришкою

Готову страву можна подавати як гарячою, так і холодною.

Омлет із помідорами та кабачками

Рекомендації

Кабачок і помідори можна порізати кубиками або будь-яким іншим зручним способом.

Вершки можна замінити молоком або майонезом.

Для гостроти додайте трохи меленої паприки.

Прикрасити омлет із кабачком і помідорами можна гілочками кропу або будь-якої іншої зелені.

Будь-який омлет можна як приготувати традиційним способом, так і запекти в духовці або мультиварці. Смак при цьому буде дещо відрізнятися.