Паста з індичкою у вершковому соусі — рецепт із покроковими фото

Паста з індичкою у вершковому соусі

М'ясо індички не дарма так високо цінується — при своїх відмінних смакових якостях воно залишається корисним дієтичним продуктом.  Страв із нього можна приготувати безліч, один із перевірених варіантів — паста з індичкою у вершковому соусі. Рецепт гранично простий, інгредієнтів небагато, головна умова — вибрати якісні продукти.

Інгредієнти

Інгредієнти для пасти з індичкою

  • Спагеті — 150-200 г;
  • Вода для варіння пасти — 2 л;
  • Філе індички — 500-700 г;
  • Вершки (від 20% жирності) — 250 мл;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Крохмаль — 1-2 ст. л.;
  • Сіль, перець;
  • Олія для смаження.

Під час приготування знадобляться:

  • Обробна дошка та ніж;
  • Глибока сковорідка і лопатка;
  • Каструля і друшляк;
  • Ложка.

Процес приготування

Шматочки філе індички

Цибуля на обробній дошці Цибуля на сковороді

  • Коли цибуля почне підрум'янюватися, викладіть на сковороду шматочки індички. Залиште на 3 хвилини на сильному вогні.

Цибуля та філе індички на сковороді

  • Перемішайте вміст сковорідки та посоліть. У цей час уже можна ставити каструлю з водою кип'ятитися.

Додавання солі до м'яса з цибулею

  • Коли м'ясо стане рівномірно світлим і випарується весь сік, додайте вершки, поперчіть і знову перемішайте. Накрийте кришкою і залиште готуватися на середньому вогні. Знадобиться ще 10-15 хвилин.

Філе індички з цибулею та вершками на сковороді

  • Якщо соус рідкуватий, додайте трохи крохмалю.

Додавання крохмалю до м'яса у вершках

  • Відваріть пасту, відкиньте на друшляк.

Спагеті в каструлі

  • Спагеті викладіть на тарілки, зверху покладіть шматочки індички у вершковому соусі. Також можна відправити пасту на пательню до м'яса та соусу, обережно перемішати і викладати на тарілці все разом.

Спагеті з індичкою у вершковому соусі

Нюанси та поради

Не обов'язково варити саме спагеті — вид пасти можна вибрати на свій смак. Але важливо, щоб вона була якісною, з твердих сортів пшениці. Це не найдешевший варіант, але такий продукт однозначно корисніший і набагато смачніший, ніж перші-ліпші «бюджетні» макарони з присмаком борошна і крохмалю.

Готову пасту з індичкою можна посипати тертим сиром і прикрасити гілочками петрушки.

Смачного!!