Паста з індичкою у вершковому соусі — рецепт із покроковими фото
М'ясо індички не дарма так високо цінується — при своїх відмінних смакових якостях воно залишається корисним дієтичним продуктом. Страв із нього можна приготувати безліч, один із перевірених варіантів — паста з індичкою у вершковому соусі. Рецепт гранично простий, інгредієнтів небагато, головна умова — вибрати якісні продукти.
Інгредієнти
- Спагеті — 150-200 г;
- Вода для варіння пасти — 2 л;
- Філе індички — 500-700 г;
- Вершки (від 20% жирності) — 250 мл;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Крохмаль — 1-2 ст. л.;
- Сіль, перець;
- Олія для смаження.
Під час приготування знадобляться:
- Обробна дошка та ніж;
- Глибока сковорідка і лопатка;
- Каструля і друшляк;
- Ложка.
Процес приготування
- Коли цибуля почне підрум'янюватися, викладіть на сковороду шматочки індички. Залиште на 3 хвилини на сильному вогні.
- Перемішайте вміст сковорідки та посоліть. У цей час уже можна ставити каструлю з водою кип'ятитися.
- Коли м'ясо стане рівномірно світлим і випарується весь сік, додайте вершки, поперчіть і знову перемішайте. Накрийте кришкою і залиште готуватися на середньому вогні. Знадобиться ще 10-15 хвилин.
- Якщо соус рідкуватий, додайте трохи крохмалю.
- Відваріть пасту, відкиньте на друшляк.
- Спагеті викладіть на тарілки, зверху покладіть шматочки індички у вершковому соусі. Також можна відправити пасту на пательню до м'яса та соусу, обережно перемішати і викладати на тарілці все разом.
Нюанси та поради
Не обов'язково варити саме спагеті — вид пасти можна вибрати на свій смак. Але важливо, щоб вона була якісною, з твердих сортів пшениці. Це не найдешевший варіант, але такий продукт однозначно корисніший і набагато смачніший, ніж перші-ліпші «бюджетні» макарони з присмаком борошна і крохмалю.
Готову пасту з індичкою можна посипати тертим сиром і прикрасити гілочками петрушки.
Смачного!!