Кекс рецепт на кефірі в духовці з ягодами замороженими

Кекс на кефірі з ягодами в духовці

Шикарний на смак і простий у приготуванні бісквітний пиріг на кефірі з чорною смородиною, апельсиновою цедрою і ваніллю обов'язково потішить до чаю всю сім'ю.

кекс з ягодами

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Борошно в/г-300гр
  2. Яйця-3шт
  3. Кефір-200мл
  4. Цукор-230гр
  5. Рослинна олія-2ст.л.
  6. Ванілін-1п
  7. Розпушувач-1ч.л.
  8. Чорна смородина-200гр (у мене заморозка)
  9. Цедра одного апельсина
  10. Сіль-1/3год.л.
  11. Цукрова пудра для прикраси-1ст.л. (за бажанням)

кекс з ягодами

Як приготувати пишний кекс із замороженими ягодами

кекс із ягодами

кекс із ягодами
кекс із ягодами
кекс із ягодами

кекс з ягодами
кекс із ягодами
кекс із ягодами
кекс із ягодами
кекс із ягодами

кекс із ягодами

кекс з ягодами
кекс із ягодами

кекс із ягодами

кекс із ягодами

  1. Духовку розігріваємо заздалегідь до 200 градусів.
  2. Просіваємо борошно і додаємо в нього розпушувач.
  3. Цукор, яйця, сіль, ванілін збиваємо до світлої і пишної маси.
  4. Далі працюємо без міксера.
  5. У солодко-яєчну суміш додаємо цедру, кефір, рослинну олію, сметану і поступово, частинами вводимо борошно.
  6. Акуратно перемішуємо тісто лопаткою знизу вгору, до зникнення грудочок.
  7. У підготовлену форму укладаємо частину ягід, потім частину тіста і так чергуємо два, три рази.
  8. Відразу ж ставимо кекс випікатися при температурі 180-190 градусів приблизно на одну годину (бажано в режимі верх+низ).
  9. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
  10. Остиглий кекс посипаємо цукровою пудрою.

Який же смачний і ароматний вийшов у нас кекс із ягодами, пора вже спробувати.

кекс із ягодами

Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!