Кекс рецепт на кефірі в духовці з ягодами замороженими
Шикарний на смак і простий у приготуванні бісквітний пиріг на кефірі з чорною смородиною, апельсиновою цедрою і ваніллю обов'язково потішить до чаю всю сім'ю.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Борошно в/г-300гр
- Яйця-3шт
- Кефір-200мл
- Цукор-230гр
- Рослинна олія-2ст.л.
- Ванілін-1п
- Розпушувач-1ч.л.
- Чорна смородина-200гр (у мене заморозка)
- Цедра одного апельсина
- Сіль-1/3год.л.
- Цукрова пудра для прикраси-1ст.л. (за бажанням)
Як приготувати пишний кекс із замороженими ягодами
- Духовку розігріваємо заздалегідь до 200 градусів.
- Просіваємо борошно і додаємо в нього розпушувач.
- Цукор, яйця, сіль, ванілін збиваємо до світлої і пишної маси.
- Далі працюємо без міксера.
- У солодко-яєчну суміш додаємо цедру, кефір, рослинну олію, сметану і поступово, частинами вводимо борошно.
- Акуратно перемішуємо тісто лопаткою знизу вгору, до зникнення грудочок.
- У підготовлену форму укладаємо частину ягід, потім частину тіста і так чергуємо два, три рази.
- Відразу ж ставимо кекс випікатися при температурі 180-190 градусів приблизно на одну годину (бажано в режимі верх+низ).
- Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
- Остиглий кекс посипаємо цукровою пудрою.
Який же смачний і ароматний вийшов у нас кекс із ягодами, пора вже спробувати.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!