Курка в кефірі з картоплею і помідорами в духовці
Домашня кухня не вирізняється вишуканістю страви, у неї інші завдання, ситно нагодувати сім'ю, або гостей, які прийшли в гості… Запечений рецепт з овочами, це саме та трапеза, яку не соромно буде поставити на святковий стіл. Ваші близькі будуть у захваті та проситимуть добавки. Приготуйте це просте частування, дотримуючись покрокових фото
Інгредієнти
- Стегна — 6 шт.
- Картопля — 8 середніх шт. (700 гр.)
- Кефір — 0,5 літра
- Помідор — 2 шт.
- Приправа для курки — 1 ст. л.
- Приправа для овочів — 1 ст. л.
- Сіль — 1 + 1 ч. л. л.
- Олія — 4 ст. л.
Рецепт курки в кефірі
Починаємо з маринування м'яса в кефірі
У глибоку ємність, наливаємо півлітра кефіру, додаємо столову ложку курячої приправи + чайну ложку солі, перемішуємо
Миємо стегна під проточною водою, обсушуємо серветками, занурюємо в маринад, перемішуємо з легким натиранням руками, залишаємо маринуватися в кефірі, на — 1 годину
Чистимо картоплю, ріжемо часточками як для смаження, додаємо столову ложку приправи + чайну солі + 2 ст. л. олії. л. олії, перемішуємо, даємо настоятися 30 хв.
Злегка змащуємо деко, або форму для запікання рослинною олією, рівномірно розподіляємо по ній картоплю
Зверху розкладаємо м'ясо в кефірі, і заливаємо маринадом, що залишився
Розігріваємо духовку, до температури 200 градусів — 5-10 хвилин
Ріжемо помідори шматочками, розкладаємо завершальним шаром, у вільні місця, між куркою
Ставимо запікатися, курячі стегенця в кефірі, на — 40 хв.
Час минув, дістаємо деко з духовки, курка в кефірі повністю готова, м'ясо пропеклося та пустило соки, а картопля, що наситилася ними, стала прекрасним гарніром до страви, подавати рекомендується зі свіжим салатом і зерновим хлібом..