Як приготувати ватрушки з сиром із дріжджового тіста

Ватрушки з сиром із дріжджового тіста

Найсмачніші ватрушки з сиром виходять за цим рецептом. Тісто дуже здобне, ароматне, а сирно-ванільна начинка просто блаженство.

ватрушки з сиром

Інгредієнти

На 12-13шт нам знадобиться

 

Для тіста:

  1. Борошно в/г-400гр
  2. Молоко-100мл
  3. Кефір-100мл
  4. Дріжджі сухі-10гр
  5. Яйце-1шт
  6. Вершкове масло-20гр (1ст.л.)
  7. Розпушувач-1ч.л.
  8. Сметана-1ст.л.
  9. Цукор-1,5ст.л.
  10. Сіль-2/3ч.л.
  11. Ванілін-1п

Для начинки:

  1. Сир 9%-300гр
  2. Сметана-2ст.л.
  3. Яйце-1шт
  4. Цукор-50гр (3ст.л.)
  5. Крохмаль-1ч.л. (у мене кукурудзяний)
  6. Сіль-щіпка
  7. Ванілін-1п

ватрушки з сиром

Рецепт сирних ватрушок у духовці

ватрушки з сиром

ватрушки з сиром
ватрушки з сиром

ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром

ватрушки з сиром

ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром
ватрушки з сиром

ватрушки з сиром
ватрушки з сиром

ватрушки з сиром

ватрушки з сиром

ватрушки з сиром

Важливо! Ватрушкам не потрібно давати вистоювання, інакше начинка буде виповзати наверх.

ватрушки з сиром

ватрушки з сиром

  1. Ставимо тісто. Кефір з'єднуємо з молоком і підігріваємо до теплого стану.
  2. Далі розчиняємо в цій суміші цукор 1ч.л. і дріжджі.
  3. Даємо трохи постояти до пінної шапочки.
  4. У просіяне борошно додаємо розпушувач, цукор, сметану, сіль, яйце, ванілін, розтоплене вершкове масло і дріжджову масу.
  5. Замішуємо тісто середньої густини і прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
  6. Займемося начинкою. У глибоку миску викладаємо сир, ванілін, цукор, крохмаль, сметану і дрібку солі.
  7. Пюрируємо начинку блендером до гладкої текстури.
  8. Якщо блендера немає, то сир перетираємо через дрібне сито.
  9. Збираємо ватрушки
  10. Ділимо тісто на 12-13 рівних частин.
  11. Скругляємо з них колобочки і кожен продавлюємо по центру дном склянки.
  12. Відразу ж викладаємо по 1ст.л. начинки.
  13. Ставимо ватрушки випікатися при температурі 190-200 градусів на 20-25 хвилин.
  14. За 5 хвилин до кінця приготування дістаньте ватрушки і змастіть їх яйцем.

Ось і готові наші здобні ватрушки з сиром.

Аромат і смак у них солодкий і ванільний.

ватрушки з сиром

Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!