Як приготувати ватрушки з сиром із дріжджового тіста
Найсмачніші ватрушки з сиром виходять за цим рецептом. Тісто дуже здобне, ароматне, а сирно-ванільна начинка просто блаженство.
Інгредієнти
На 12-13шт нам знадобиться
Для тіста:
- Борошно в/г-400гр
- Молоко-100мл
- Кефір-100мл
- Дріжджі сухі-10гр
- Яйце-1шт
- Вершкове масло-20гр (1ст.л.)
- Розпушувач-1ч.л.
- Сметана-1ст.л.
- Цукор-1,5ст.л.
- Сіль-2/3ч.л.
- Ванілін-1п
Для начинки:
- Сир 9%-300гр
- Сметана-2ст.л.
- Яйце-1шт
- Цукор-50гр (3ст.л.)
- Крохмаль-1ч.л. (у мене кукурудзяний)
- Сіль-щіпка
- Ванілін-1п
Рецепт сирних ватрушок у духовці
Важливо! Ватрушкам не потрібно давати вистоювання, інакше начинка буде виповзати наверх.
- Ставимо тісто. Кефір з'єднуємо з молоком і підігріваємо до теплого стану.
- Далі розчиняємо в цій суміші цукор 1ч.л. і дріжджі.
- Даємо трохи постояти до пінної шапочки.
- У просіяне борошно додаємо розпушувач, цукор, сметану, сіль, яйце, ванілін, розтоплене вершкове масло і дріжджову масу.
- Замішуємо тісто середньої густини і прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
- Займемося начинкою. У глибоку миску викладаємо сир, ванілін, цукор, крохмаль, сметану і дрібку солі.
- Пюрируємо начинку блендером до гладкої текстури.
- Якщо блендера немає, то сир перетираємо через дрібне сито.
- Збираємо ватрушки
- Ділимо тісто на 12-13 рівних частин.
- Скругляємо з них колобочки і кожен продавлюємо по центру дном склянки.
- Відразу ж викладаємо по 1ст.л. начинки.
- Ставимо ватрушки випікатися при температурі 190-200 градусів на 20-25 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця приготування дістаньте ватрушки і змастіть їх яйцем.
Ось і готові наші здобні ватрушки з сиром.
Аромат і смак у них солодкий і ванільний.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!