Пісочний пиріг із сиром і чорною смородиною

Пісочний пиріг із чорною смородиною та сиром

Дуже смачний, соковитий і в міру солодкий сирний пиріг із чорною смородиною та безе на затишній кухні https://budideya.kr.ua/malenkaia-kukhnia-vozmozhen-ly-uiut.html вас неодмінно порадує до чаю.

 

Інгредієнти

На пиріг діаметром 22-26см (у мене 26см) нам знадобиться

 

Для пісочної основи:

  1. Борошно в/г просіяне-200гр
  2. Вершкове масло-100гр
  3. Цукор-60гр
  4. Сіль-маленька щіпка
  5. Яйце С0-1шт
  6. Розпушувач-0,5 год.л.
  7. Ванілін-0,5п.

Для сирного шару:

  1. Сир-200гр
  2. Сметана-200гр
  3. Цукор-70гр
  4. Крохмаль кукурудзяний-1,5ст.л.
  5. Ванілін-0,5п.
  6. Яйце С0-1шт + 1 жовток
  7. Чорна смородина-100-120гр (у мене заморозка)

Для прикраси-безе:

  1. Білок 1 яйця С0
  2. Цукор-70грам
  3. Горіхи-за бажанням

Сирний пиріг з чорною смородиною

Як приготувати пісочний пиріг із сиру та смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг з чорною смородиною
Сирний пиріг з чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною
Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною

  1. Готуємо пісочну основу. У борошно додаємо вершкове масло, цукор, сіль, яйце, розпушувач, ванілін і змішуємо в круте тісто.
  2. Накриваємо наш колобок плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
  3. Потім дістаємо і укладаємо тісто в змащену форму з пергаментом, не забуваючи зробити бортики і знову прибираємо в холодильник.
  4. Займемося сирним шаром. У глибоку миску кладемо сир, 1 яйце + 1 жовток, сметану, цукор, ванілін, крохмаль, сіль і змішуємо масу вінчиком.
  5. Сирну масу виливаємо у форму і прибираємо в холодильник хвилин на десять.
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  7. Приготуємо безе для прикраси. Білок, що залишився, збиваємо з цукром або цукровою пудрою до стійких піків і перекладаємо в кондитерський мішок або простий пакет з дірочкою.
  8. Далі укладаємо чорну смородину зверху на сирний шар і робимо невеликі піки з безе на поверхні пирога.
  9. Відразу ж ставимо пиріг випікатися при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.

Сирний пиріг із чорною смородиною

Який же приголомшливий стоїть аромат, увесь будинок просто пахне ваніллю і чорною смородиною.

Сирний пиріг із чорною смородиною

Обов'язково приготуйте цей диво-сирний пиріг з чорною смородиною, обіцяю, вам дуже сподобається.

Сирний пиріг із чорною смородиною

Сирний пиріг із чорною смородиною

Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!