Пісочний пиріг із сиром і чорною смородиною
Дуже смачний, соковитий і в міру солодкий сирний пиріг із чорною смородиною та безе на затишній кухні https://budideya.kr.ua/malenkaia-kukhnia-vozmozhen-ly-uiut.html вас неодмінно порадує до чаю.
Інгредієнти
На пиріг діаметром 22-26см (у мене 26см) нам знадобиться
Для пісочної основи:
- Борошно в/г просіяне-200гр
- Вершкове масло-100гр
- Цукор-60гр
- Сіль-маленька щіпка
- Яйце С0-1шт
- Розпушувач-0,5 год.л.
- Ванілін-0,5п.
Для сирного шару:
- Сир-200гр
- Сметана-200гр
- Цукор-70гр
- Крохмаль кукурудзяний-1,5ст.л.
- Ванілін-0,5п.
- Яйце С0-1шт + 1 жовток
- Чорна смородина-100-120гр (у мене заморозка)
Для прикраси-безе:
- Білок 1 яйця С0
- Цукор-70грам
- Горіхи-за бажанням
Як приготувати пісочний пиріг із сиру та смородиною
- Готуємо пісочну основу. У борошно додаємо вершкове масло, цукор, сіль, яйце, розпушувач, ванілін і змішуємо в круте тісто.
- Накриваємо наш колобок плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
- Потім дістаємо і укладаємо тісто в змащену форму з пергаментом, не забуваючи зробити бортики і знову прибираємо в холодильник.
- Займемося сирним шаром. У глибоку миску кладемо сир, 1 яйце + 1 жовток, сметану, цукор, ванілін, крохмаль, сіль і змішуємо масу вінчиком.
- Сирну масу виливаємо у форму і прибираємо в холодильник хвилин на десять.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Приготуємо безе для прикраси. Білок, що залишився, збиваємо з цукром або цукровою пудрою до стійких піків і перекладаємо в кондитерський мішок або простий пакет з дірочкою.
- Далі укладаємо чорну смородину зверху на сирний шар і робимо невеликі піки з безе на поверхні пирога.
- Відразу ж ставимо пиріг випікатися при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
Який же приголомшливий стоїть аромат, увесь будинок просто пахне ваніллю і чорною смородиною.
Обов'язково приготуйте цей диво-сирний пиріг з чорною смородиною, обіцяю, вам дуже сподобається.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!