Що приготувати з буряка швидко та смачно

Що приготувати з буряка швидко і смачно до м'якого сиру додати подрібнений

Що можна приготувати зі смачного та корисного буряка? Ми зібрали для Вас найкращі рецепти — просто, швидко, смачно!

Рецепт 1: як приготувати млинці з буряка (з фото)

Все дуже просто, але виходить дуже красиво, крім того — смачно!

  • молоко — 120 мл;
  • варений буряк — 120 г;
  • борошно — 90 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • сіль — 1/3 ч. л.
  • сир — 200 г;
  • сметана — 3-4 ст. л.;
  • сіль — ¼ ч. л.л.

Молоко, яйце, буряк, часник, оливкову олію і сіль подрібнюємо в блендері до однорідної маси.

Додаємо борошно, перемішуємо.

Розігріваємо добре пательню, змащуємо оливковою олією, випікаємо млинці на середньому вогні по 1-2 хвилині з кожного боку.

Сир перемішуємо зі сметаною та сіллю.

На кожен млинець із буряка намазуємо сирну начинку, скручуємо трубочкою.

Кожен млинець розрізаємо на 5-6 частин, прикрашаємо за смаком. Млинці з буряка приготувати дуже просто, а закуска виходить ефектною, незвичайною і смачною.

Рецепт 2, покроковий: маринований буряк із часником

  • Буряк (невеликий) — 2 шт
  • Паприка солодка — 1 щіпка.
  • Розмарин (сухий) — 1 дрібка.
  • М’ята (суха або 1 гілочка свіжої) — 1 дрібка.
  • Гірчиця (столова) — 1 ч. л. л.
  • Олія рослинна — 2 ст. л.
  • Буряк (маринований) — 2 шт
  • Сир (м’який знежирений або сирний сир) — 200 г
  • Часник — 1 зуб.
  • Горіхи волоські — 1 жменя.
  • Листя салату (листочки, за бажанням) — 3 шт
  • Багет (за бажанням) — 5 скибочок.

Буряк запекти або відварити. Почистити, порізати тонкими кільцями або тонкими брусочками, на тертці терти не треба, буряк будемо попередньо маринувати.

У тару, в якій буде маринуватися буряк, насипати м’яту, розмарин і паприку.

Додати гірчицю, сіль і перець, ретельно перемішати.

Перемішати з буряком, маринувати 10-24 години. Я маринувала добу.

Потім буряк відкинути на сито, щоб зайва олія стекла.

До м’якого сиру додати подрібнений часник, трохи бурякової олії, ретельно розтерти.

Потім викласти шарами або в салатнику, або на тарілці. Якщо за допомогою кулінарного кільця, шар буряка.

Шар сиру з часником.

І так далі, зверху буряк.

Багет порізати тонкими скибочками, підсушити на сковороді.

Зняти кільце, прикрасити за бажанням горіхами, листям салату і сухариками.

Рецепт 3: як приготувати вінегрет із буряка в духовці

Що можна приготувати з буряка, якщо запекти його в духовці, спробуйте зробити вінегрет із запечених овочів!

  • Буряк — 430 Грамів
  • Картопля — 230 Грамів
  • Зелений горошок — 170 Грамів
  • Морква — 130 Грамів
  • Огірок солоний — 120 Грамів
  • Оливкова олія — 50 мілілітрів
  • Петрушка — 2-3 Штук (гілочки)
  • Цукор — За смаком
  • Сіль — За смаком

Буряк очистіть, промийте та наріжте великими шматочками. Запікайте буряк у духовці, додавши сіль та олію. Готуйте близько 30 хвилин.

Так само зробіть із морквою і картоплею. Усі овочі залиште охолоджуватися.

Усі овочі з’єднайте. Додайте до них свіжий горошок, якщо він заморожений, то ошпарте його окропом.

Наприкінці в салат додайте зелень, цукор, олію і сіль. Страву перемішайте. Смачного!

Рецепт 4: як приготувати пряний діп із вареного буряка

  • буряк 1-2 шт.
  • коріандр 0,5 ч. л.
  • часник 2 зубчики
  • кмин 0,5 ч. л.
  • томатна паста 1 ст.л.
  • рослинна олія 1 ст.л.
  • сіль 0,5 ч. л. або за смаком

Буряк відварити або запекти в духовці, очистити, крупно нарізати.

Подрібнити за допомогою блендера, додати томатну пасту, кмин, коріандр, подрібнений часник, сіль і перець.

Перемішати, влити олію, перемішати.

Подавати з хлібом або овочами. Смачного!

Рецепт 5: борщ із молодого буряка на хлібному квасі

З молодого буряка з бадиллям можна приготувати дуже смачний корисний обід!

  • Молодий буряк із бадиллям — 2 Штуки
  • Оцет столовий 9% — 1 Ст. ложка
  • Квас хлібний — 1 Літр
  • Яйце варене — 2 Штуки
  • Свіжий огірок — 2-3 Штуки
  • Зелена цибуля, кріп, петрушка — 1 Пучок
  • Цукор — 1 Ст. ложка
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — За смаком
  • Сметана — За смаком

Підготуйте продукти для бурячника. Відваріть яйця круто. Остудіть. Огірки, яйця, квас краще прибрати в холодильник доки.

У буряка я вже відрізала бадилля, його викидати не потрібно, воно стане в пригоді. Сам же буряк очистіть від шкірки, вимийте і натріть на крупній тертці. Складіть у каструлю, залийте 100 мл води і додайте оцет. Тушкуйте на слабкому вогні 20 хвилин.

Що приготувати з буряка швидко та смачно Відваріть яйця круто

Бурякове бадилля вимийте, поріжте дрібно і додайте до тушкованого буряка. Протоміть ще 10 хвилин під кришкою.

Готовий буряк з бадиллям потрібно повністю остудити.

Огірки та яйця поріжте кубиками, додайте до буряка.

Додайте велику кількість рубаної зелені: кріп, петрушка, зелена цибуля.

Завершальний етап: додайте сіль, цукор, перець чорний мелений, квас, сметану. Перемішайте ретельно бурячник, відкоригуйте сіль-перець.

Бурячник на хлібному квасі готовий! Пробуйте!

Рецепт 6, покроковий: пхалі з бурякового бадилля з горіхами

Якщо ви приготували улюблені страви з буряка, то залишиться бурякове бадилля — корисна частина овоча. Що ж можна приготувати з бадилля і листя буряка? Скористайтеся нашим рецептом грузинського пхалі — дуже смачно!

Пхалі в Грузії готують із різної свіжої зелені та листя, зокрема зі шпинату, кропиви, капусти та буряка. Пхалі також можна приготувати з овочів, з додаванням волоських горіхів.

  • 1 кг бурякового листя (зі стеблинками),
  • 250 гр волоських горіхів,
  • 30 гр свіжої зелені кінзи,
  • 30 гр свіжої петрушки,
  • 6 гілочок зеленої цибулі,
  • 1 ч.л. сушеної кінзи,
  • 1 ч.л. хмелі сунелі (меленого блакитного пажитника),
  • 1 ч.л. меленого червоного перцю,
  • 2 зубчики часнику,
  • сіль — за смаком.

Бурякове листя ретельно промити в холодній воді.

Відокремити листя від стеблинок, можна зрізати ножицями.

Стебла скласти в глибоку каструлю з підсоленою водою, поставити на вогонь і поварити протягом 10-15 хвилин.

Бурякове листя скласти в іншу каструлю з підсоленою водою і поварити протягом 5-ти хвилин.

Зварене бурякове листя і стебла остудити. Потім ретельно віджати, намагаючись видалити якомога більше рідини.

Ось такі виходять кульки після віджимання:

Нижче ви бачите кульки різного кольору, ті, що потемнішають — це листя.

Бурякові стеблинки пропускаємо через м’ясорубку. А листя — дрібно нарізаємо.

Складаємо в миску як показано на фото нижче і змішуємо за допомогою тарілочки.

Волоські горіхи і часник пропускаємо через м’ясорубку, з’єднуємо з грузинськими спеціями. Ретельно перемішуємо.

Дрібно нарізаємо петрушку, зелену цибулю і зелень кінзи. З’єднуємо і змішуємо з горіхами та часником.

Зелень із горіхами з’єднуємо з буряковим листям.

Ретельно перемішуємо, потім формуємо невеликі кульки-пхальки.

Ось і все, овочевий салат готовий! Пхалі подаємо в холодному вигляді з хлібом. Смачного!

Рецепт 7: як зробити квашений буряк (покрокове фото)

Перш за все, потрібно вибрати правильний буряк для процесу закваски. Звісно, потрібно брати тільки здоровий буряк невеликого розміру характерного темно-червоного кольору. Якщо буряк забарвлений занадто світло, якщо в нього є білі прожилки або кільця, не беріть його. Взагалі, найкращі сорти для закваски — Єгипетська та Бордо.

  • буряк — 1 кг
  • вода — 1 л
  • сіль — за смаком

Буряк добре промити під проточною водою.

Очистити від шкірки.

Нарізати скибочками довільної форми і скласти в ємність, в якій буде зберігатися наш буряк.

Зробити розсіл із води та солі.

Залити буряк розсолом.

Зверху покласти вантаж і накрити кришкою. У мене в якості вантажу була склянка, яка набралася розсолом і щільно придавила буряк.

Чекаємо 2 тижні, час від часу зазираємо і знімаємо цвіль і піну. І насолоджуємося простою і дуже смачною, а головне корисною стравою!

Рецепт 8: буряковий червоний квас (покроково з фото)

Що з напоїв можна смачно приготувати з буряка? Спробуйте зробити квас! Освіжаючий і прохолодний.

  • Вода 2 л
  • Буряк 1 кг
  • Цукор 4 ст.л.
  • Хліб 1 шт

Для рецепта знадобляться буряк, вода, житній хліб, цукор.

Хліб нарізати на шматочки середнього розміру.

У помитого буряка відрізати хвостики. Буряк нарізати на шматочки середнього розміру.

У помиту й обсушену трилітрову банку покласти нарізаний хліб і буряк.

Засипати в банку цукор.

Залити все двома літрами крутого окропу і накрити рушником (щоб не летів пил, але потрапляло повітря). Приблизно через 1 день на поверхні почнуть з’являтися бульбашки — початок бродіння. Якщо бродіння не починається (затягується), то можна покласти в банку 3 штучки родзинок не митих — це прискорить процес бродіння.

Через 3 дні квас готовий. Охолодити напій у холодильнику і можна насолоджуватися цим напоєм, а можна використовувати при приготуванні борщу.

Рецепт 9: червоний борщ із солоними помідорами

  • будь-яке м’ясо (у мене цього разу була яловичина);
  • картопля;
  • ріпчасту цибулю;
  • морква;
  • буряк;
  • солоні помідори;
  • зелень і сметана за бажанням.

Спочатку на плиту ставиться каструля з водою і вариться бульйон. Тривалість варіння буде залежати від виду м’яса, який ви обрали. Коли бульйон буде готовий, слід зайнятися засмажкою.

Натріть буряк і моркву, обирайте сторону терки з великими отворами.

Відправте овочі на сковороду. У цей час потрібно зайнятися цибулею і картоплею. Їх необхідно порізати кубиками і занурити в ємність, де вариться наш м’ясний бульйон. Спочатку цибулю, потім через кілька хвилин картоплю.

Далі, слід позбавити солоні помідори від шкірки та подрібнити їх за допомогою терки. У вас вийде своєрідний томат. Додайте його до овочів на сковороді. Помішуйте і тримайте на вогні, поки помідоровий розсіл не випарується.

Вміст сковорідки додаємо в бульйон, що вирує, добре перемішуємо і варимо хвилин 10-15.

У цей час займаємося капустою, її потрібно нашаткувати.

Якщо у вас, як і в мене, молода капуста, то додавати її в борщ із маринованими помідорами слід за кілька хвилин до вимкнення. А якщо капуста стара, то кидайте її в бульйон одразу за буряком і морквою.

Ось і весь рецепт. Наш домашній червоний борщ із солоними помідорами готовий. Дайте йому настоятися 15-30 хвилин і можна подавати до столу.

Рецепт 10: буряковий салат із томатами та перцем на зиму

Завжди доступний і корисний буряк чомусь іноді залишається поза нашою увагою в період заготовок більш популярних і улюблених овочів і фруктів. Абсолютно даремно ми відсуваємо на другий план рецепти з цим чудовим коренеплодом, але ж з нього можна приготувати смачні салати на зиму. А ось вам ще один безперечний аргумент на користь таких салатів із буряком — при термічній обробці він не втрачає свої корисні властивості! А це означає, що навіть у маленькій баночці ми зможемо зберегти цілий «оберемок» мікроелементів і вітамінів!

  • буряк вінегретний — 1,5 кг
  • перець солодкий — 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 1 кг
  • помідори — 1 кг
  • соняшникова рафінована олія — 300 мл
  • цукор — 10 ст.л.
  • оцет — 9 ст.л.
  • сіль — 2 ст.л.

Перед тим як розпочати приготування, необхідно підготувати все те, що знадобиться для закочування (стерилізовані сухі та чисті скляні банки, бляшані або самозакручувальні кришки тощо).) і безпосередньо підготувати всі овочі для подрібнення. Їх необхідно ретельно вимити, позбавивши від забруднень і потемнілих місць, обрізати невідповідні для консервування частини, шкірку, плодоніжки і насіння. Солодкий перець і цибулю для цього салату найкраще нарізати руками, а для подрібнення буряка можна скористатися побутовою кухонною технікою. Отже, нарізати перець кубиками або довгастими брусками.

Помідори розрізати навпіл, видалити за необхідності позеленілу щільну частину біля плодоніжки. Помідорні половинки подрібнити блендером або прокрутити на м’ясорубці для отримання томатного пюре.

Ріпчасту цибулю нарізати не дуже тонко, середніми напів- або чверть кільцями.

Буряк натерти на крупній тертці або подрібнити в комбайні. Овочі підготовлені — можна приступати до приготування бурякового салату на зиму!

У велику каструлю перелити отримане томатне пюре, всипати цукор і сіль, перекласти буряк. Довести до кипіння томатне пюре, а потім поставити вогонь на «мінімум» і дати буряку пустити сік, щоб наступні 10-15 хвилин буряк потушкувався у власному соку. При цьому не забуваємо весь час помішувати.

Через 10-15 хвилин додати ріпчасту цибулю, продовжувати тушкування салату 5-7 хвилин, злегка збільшивши полум’я вогню.

Перекласти подрібнений солодкий перець, влити рослинну олію. Починаючи з цього етапу час варіння салату — 20 хвилин (вогонь середній).

За 5 хвилин до завершення процесу додати в салат із буряком оцет, перемішати, дати закипіти.

Тепер гарячий буряковий салат можна укласти в скляні банки на зиму, злегка утрамбовуючи і стежачи за тим, щоб буряк у банці перебував у достатній кількості овочевого соку.

Тепер гарячий буряковий салат можна укласти в скляні банки на зиму, злегка утрамбовуючи і стежачи за тим, щоб буряк у банці перебував у достатній кількості овочевого соку.

Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.