Бурячник у мультиварці
Що може бути кращою їжею в літню спеку, ніж холодний суп? Ця страва чудово вгамує не тільки голод, а й спрагу. Приготуємо борщ у мультиварці.
Є безліч рецептів холодних супів. Усім відома окрошка на квасі, яку без жодного перебільшення можна назвати улюбленою літньою стравою росіян. А ми сьогодні навчимося готувати в мультиварці борщ — холодний суп, який дуже любимо в російських селах.
Наші пращури, звісно, про мультиварку ще не знали, і готували борщ традиційним способом — у російській печі. Виходив він дуже смачним і багатим на вітаміни. Так от, борщ у мультиварці нічим не поступається приготованому за старовинним російським рецептом. До того ж це низькокалорійна страва, тому ті, хто турбується про свою фігуру, сміливо можуть їсти борщ, не побоюючись збільшення на вагах і на талії.
Інгредієнти для бурячника
- 4 буряки
- 1 морква
- 3 картоплі
- 2 огірки
- 4 яйця
- 300 г шинки
- пів лимона
- пучок цибулі та кропу
- столова ложка солі та цукру
- 3 літри гарячої води
Шукаєте ніжні рибні котлети з мінімумом зусиль? Рецепт з https://vsedlameme.shop/kotleti-z-heka-v-multivarci.html покаже, як мультиварка перетворює хека на справжню делікатність. Секрет у додаванні картопляного пюре до фаршу — воно запобігає пересиханню і надає страві повітряної текстури. Для пікантності радимо додати цедру лимона та кріп, а подавати з соусом на основі йогурту та часнику. Така страва ідеально підійде для легкого обіду або вечері, особливо якщо додати гарнір із тушкованої спаржі.
Як приготувати борщ у мультиварці
Промиємо буряк, очистимо від шкірки та натремо на крупній тертці.
Складаємо натертий буряк у мультиварку і заливаємо гарячою водою. Вмикаємо режим тушкування на 2 години. За цей час буряк віддасть воді свій насичений колір і аромат.
Поки готується буряковий відвар у мультиварці, відваримо на плиті моркву з картоплею. Остудимо, очистимо від шкірки і поріжемо овочі кубиками.
Туди ж поріжемо шинку з огірками, які попередньо очистимо від шкірки.
Помиємо та поріжемо зелену цибулю з кропом.
Змішуємо овочі із зеленню.
Коли буряковий відвар приготувався, остудимо його, розчинимо в ньому сіль із цукром і додамо за бажанням сік половинки лимона.
І заливаємо готовим буряковим відваром порізані інгредієнти.
Бурячник у мультиварці готовий!
Додаємо в борщ яйця, порізані на половинки, і сметану. Можна наминати!
Бурячник або холодник у мультиварці чудово наситить вас і охолодить у літню спеку.